Descoperire de senzație ce poate salva milioane de vieți: Premieră mondială în depistarea bolilor VIDEO

Vineri, 22 Iulie 2022, ora 01:46
5823 citiri
Descoperire de senzație ce poate salva milioane de vieți: Premieră mondială în depistarea bolilor VIDEO
Cercetătorii din Australia au descoperit o metodă revoluționară de depistare a infecțiilor FOTO / ABC Net

Cercetătorii de la Institutul Harry Perkins, Universitatea de Vest din Australia și Laboratorul PathWest au anunțat o descoperire senzațională în domeniul medicinei, prin dezvoltarea unei metode rapide de detectare a infecțiilor bacteriene și de identificare a tratamentului antibiotic eficient.

Această premieră mondială ar putea salva milioane de vieți omenești, deoarece pacienții vor fi tratați mult mai repede și mult mai sigur, potrivit ABC Net.

”Pentru infecțiile grave, obținerea antibioticului potrivit pentru pacient este o urgență critică în timp. Un pacient care nu are o terapie antimicrobiană eficientă are un risc crescut de deces, 6,7% pentru fiecare oră fără un antibiotic adecvat”, a spus dr. Kieran Mulroney de la Institutul Harry Perkins din Australia.

Structură monstruoasă descoperită în adâncurile oceanului: Turnuri uriașe cât un bloc cu 3 etaje VIDEO

”Am descoperit o nouă metodă care ne permite să prezicem dacă există o infecție bacteriană și dacă un antimicrobian va fi sau nu eficent în doar 5 ore, spre deosebire de cele 2 până la 5 zile necesare în prezent, pentru a obține rezultate”.

Noua metodă presupune doi pași. Primul este un test pentru a confirma drept cauză a bolii grave o infecție bacteriană, iar acest lucru durează doar o jumătate de oră. Apoi, bacteriile sunt expuse la diferite tipuri de antibiotice.

Descoperirea ce dă fiori întregii lumi: Noi pandemii ar putea fi declanșate de ceva necunoscut, găsit în China

Un dispozitiv care evaluează sute de mii de bacterii individuale în câteva secunde ajută la determinarea succesului antibioticelor.

Creșterea rezistenței microbiene este o problemă de sănătate la nivel mondial, cu estimări care afirmă că 1,27 de milioane de oameni mor din cauza infecțiilor rezistente, în fiecare an.

Acest fenomen ar putea ajunge la 15 milioane de oameni până în anul 2050, depășind cancerul, ca principală cauză de deces în întreaga lume.

De ce nu se împrumută căștile?
De ce nu se împrumută căștile?
Căștile sunt un focar de infecții, ca de altfel alte obiecte intens folosite, dar curățate foarte rar, atrage atenția Kelly Reynolds, expert în bacteriologie, conform 7sur7.be....
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
#descoperire medicala, #infectie, #infectii, #bacterii, #bacterii rezistente antibiotice, #detectare infectii, #tratament, #tratamente infectii , #stiri sanatate