Misterul din interiorul Pământului: Este o planetă acolo, cât Luna VIDEO

Sambata, 03 Septembrie 2022, ora 00:42
6907 citiri
Misterul din interiorul Pământului: Este o planetă acolo, cât Luna VIDEO
Interiorul Pământului este un mister pentru oamenii de știință FOTO: SMH

Oamenii de știință încearcă să răspundă la cele mai dificile întrebări legate de centrul Pământului: dacă am putea ajunge vreodată acolo sau ce mistere există acolo?

Ei au spus că în adâncurile necunoscute ale Terrei se află ”o planetă în interiorul unei planete, cât Luna”, însă nu vom putea niciodată călători până în profunzime, așa cum și-a imaginat Jules Verne în romanul său celebru din 1864.

Profesorul geofizician, Hrvoje Tkalcic de la Universitatea națională din Australia a afirmat că în interiorul Pământului se află un miez de fier cristalizat, aproape la fel de mare cât Luna, cu propria rotație și structură, distinct de restul Terrei, dar care generează un câmp magnetic care face posibilă viața la suprafață, potrivit The Sydney Morning Herald.

”Și, dacă am putea să vedem interiorul Pământului, ar fi ca și cum ne-am uita la Soare”, a spus profesorul australian. Abia în secolul trecut omenirea a aflat că acest miez există. Dar, din cauza temperaturilor și presiunilor extreme de sub suprafață, este mai greu să ajungi acolo decât în spațiul cosmic.

Mister descifrat la Marea Piramidă din Egipt: Descoperire după 4.500 de ani VIDEO

Și probabil știm mai multe despre despre restul Sistemului Solar decât despre propriul interior al Pământului. Dar experții au reușit să descifreze multe din misterele din adâncurile Pământului.

Pământul s-a format împreună cu restul lumilor stâncoase din Sistemul Solar, în urmă cu aproximativ 4,6 miliarde de ani. ”Mingea de foc topit” (Terra) s-a răcit suficient pentru a crea o crustă de rocă la suprafața sa, în timp ce elementele chimice grele, precum fierul și nichelul, s-au scufundat mai adânc în interiorul planetei noastre, în miez.

Dar este clar, Pământul este diferit de tot ceea ce vedem în Sistemul Solar. Este plin de viață, cu oceane și atmosferă, animale și roci în mișcare, dar și cu un motor în inima sa, care este mai mult decât un foc.

Procesul inversării polilor magnetici ai Pământului a început

Dacă crusta de la suprafața Pământului are doar 35 de kilometri, mai sunt încă 6.000 de kilometri până în centrul Terrei. Crusta reprezintă doar 1% din masa planetei, a spus Jonti Horner, astrofizician.

Oamenii au forat cel mai adânc până la 12 kilometri, în Arctica, la o fostă stație de cercetare a Uniunii Sovietice, care s-a închis. Apoi, în 1961 un grup de geologi americani au forat pe fundul oceanului, în proiectul Mohole. Acum recent, Agenția științifică a Japoniei a forat până la peste 3 kilometri pe fundul mării.

Fenomen îngrozitor descoperit în lume. Un ingredient al vieții începe să dispară și produce extincția în masă

Poate omenirea să ajungă în centrul Pământului? Răspunsul oamenilor de știință este nu! Pentru a călători în interiorul plantei noastre ai nevoie de instrumentele și sondele necesare, realizate dintr-un material care să reziste la condițiile extreme de acolo. ”Dar acest material nu există încă”, a spus Arwen Deuss, geofizician.

Un instrument sau o sondă care se îndreaptă spre centrul Pământului nu ar putea rezista la temperatura de acolo, pentru că s-ar topi. Dacă forezi pe uscat, temperatura din adâncuri crește cu 25 de grade Celsius, cu fiecare kilometru pe care îl cobori, spun oamenii de știință.

Un alt mister din miezul Pământului este faptul că la câteva sute de mii de ani, câmpul magnetic se inversează, adică nordul devine sud. Ultima inversare a polilor magnetici ai Pământului s-a produs acum 780.000 de ani, potrivit NASA, dar fenomenul a început în prezent.

Gabriela Firea: ”Mă bazez foarte mult pe bucureşteni, pe cei care sunt nemulţumiţi de ineficienţa actualului primar” VIDEO
Gabriela Firea: ”Mă bazez foarte mult pe bucureşteni, pe cei care sunt nemulţumiţi de ineficienţa actualului primar” VIDEO
Gabriela Firea, candidata PSD la Primăria Capitalei a afirmat că este optimistă şi convinsă că bucureştenii doresc un primar dinamic, eficient, care să fie permanent pe teren, în mijlocul...
Firea la depunerea oficială a candidaturii pentru Primăria București: ”Propunem o colaborare cu toţi colegii de la sectoare, indiferent de culoarea politică” VIDEO
Firea la depunerea oficială a candidaturii pentru Primăria București: ”Propunem o colaborare cu toţi colegii de la sectoare, indiferent de culoarea politică” VIDEO
Gabriela Firea a declarat duminică, 28 aprilie, la depunerea candidaturii pentru un nou mandat de primar general al Capitalei, că ea şi echipa sa propun o administraţie dinamică şi o...
#descoperire interiorul Pamantului, #miezul pamantului, #mister Pamant ramas nedescifrat, #mister, #mister nedezlegat neelucidat , #descoperire interiorul Pamantului