Descoperire neobișnuită în adâncurile Pământului: Structură extraterestră într-o crustă din Australia VIDEO

Sambata, 13 August 2022, ora 01:28
11543 citiri
Descoperire neobișnuită în adâncurile Pământului: Structură extraterestră într-o crustă din Australia VIDEO
Într-o crustă din Australia s-au găsit cristale de zircon din meteoriți FOTO: Australian Geographic

Oamenii de știință conduși de o echipă de la Universitatea Curtin, care au publicat un studiu în prestigioasă revistă Nature din 10 august 2022, au făcut o descoperire extraordinară în adâncurile Pământului.

Ei au găsit cristale extraterestre de zircon într-o bucată de scoarță terestră din Cratonul Pilbara din Australia, care au dovedit impactul meteoriților veniți din spațiu asupra Pământului.

Cercetătorii au constatat că, continentele de pe Pământ din prezent, au fost create datorită impactului unor meteoriți gigantici, asta după ce la început nu a existat decât un singur ținut – supercontinent - pe planeta noastră, potrivit Science Alert.

Acum, oamenii de știință au găsit dovezi de netăgăduit despre acest fenomen, care a dus la despărțirea continentelor de pe Pământ. Evenimentul declanșator a fost observat într-un Craton din Australia de Vest, unde experții au descoperit o structură extraterestră formată din cristale de zircon, o bucată din scoarța terestră care a rămas stabilă de peste 1 miliard de ani.

Obiect extraterestru descoperit în ocean: Este primul venit dintr-o lume îndepărtată VIDEO

Cunoscut sub numele de Cratonul Pilbara din Asutralia, acesta este cea mai bine conservată structură de crustă de pe planeta noastră, spun cercetătorii. Iar cristalele de zircon extraterestre din interiorul său conțin dovezi ale impactului meteoriților veniți din spațiu, înainte ca, continentele să se despartă.

”Studiul compoziției izotopilor de oxigen din aceste cristale de zircon a dezvăluit un proces ”de sus în jos”, care începe cu topirea rocilor de la suprafață și progresează adânc în crusta Pământului, în concordanță cu efectul geologic al impactului unor meteoriți gigantici”, a spus geologul Tim Johnson de la Universitatea Curtin din Australia, autorul principal al studiului.

Descoperire înfricoșătoare în adâncurile mării: Monstru nemaivăzut pe Pământ VIDEO

”Cercetarea noastră oferă primele dovezi solide că procesele care au format în cele din urmă continentele au început cu impacturi de meteoriți gigantici, similare cu cele responsabile cu dispariția dinozaurilor, dar care au avut loc cu miliarde de ani mai devreme”, a spsu expertul.

Semnal de alarmă tras de medicii europeni: Ceva din aer ne înnebunește VIDEO

Cercetarea a studiat 26 de mostre de rocă care conțin fragmente de zircon provenit sin spațiu, din meteoriți, care datează de acum 2,9 – 3,6 miliarde de ani.

Mai mulți minori, inculpați pentru atacul din Sydney. Ce au descoperit autoritățile în timpul perchezițiilor
Mai mulți minori, inculpați pentru atacul din Sydney. Ce au descoperit autoritățile în timpul perchezițiilor
Cinci adolescenţi au fost inculpaţi pentru terorism în urma unei investigaţii asupra unui atac cu armă albă de la o biserică din Sydney din aprilie în care două persoane au fost...
Motivul pentru care o profesoară condamnată pentru relații sexuale cu un copil de 10 ani cere anularea sentinței
Motivul pentru care o profesoară condamnată pentru relații sexuale cu un copil de 10 ani cere anularea sentinței
O femeie din Australia condamnată pentru relații sexuale cu un copil de 10 ani contestă sentința și spune că ar trebui anulată. Ea e de părere că femeile nu ar trebui considerate...
#descoperire interiorul Pamantului, #descoperire neobisnuita, #impactul meteoritilor, #impact meteorit pamant, #Australia , #descoperire interiorul Pamantului