Descoperire neobișnuită în interiorul Pământului: Pasaj secret spre centrul planetei VIDEO

Marti, 28 Decembrie 2021, ora 00:41
59253 citiri
Descoperire neobișnuită în interiorul Pământului: Pasaj secret spre centrul planetei VIDEO
Descoperire neobișnuită în interiorul Pământului FOTO: India Times

Oamenii de știință de la Instituția Oceanografică Woods Hole din Massachusetts, Statele Unite au făcut o descoperire extraordinară, găsind un pasaj secret subteran de proporții. Acest punct de intrare neobișnuit aflat la aproximtiv 100 de kilometri sub suprafața Pământului, ar putea permite unui flux de materiale din mantaua planetei noastre să călătorească sub insulele Galapagos până sub Panama.

Această anomalie ar putea explica de ce rocile din mantaua Pământului se găsesc la mai mult de 1.600 de kilometri, de locul de unde au provenit, au anunțat geologii americani, potrivit Live Science.

Această formă de transport, nedescoperită până acum, ar putea fi o explicație plauzibilă referitoare la faptul că Panama are foarte puțini vulcani activi. Pe coasta de vest a Americii Centrale, placa tectonică Cocos se scufundă și împinge crusta oceanică sub cea continentală a faliilor din America de Nord, Caraibe și Panama, într-un proces denumit subducție.

Această zonă de subducție creează o linie de vulcani numită ”Arcul vulcanic” din America Centrală, unde lava trece dincolo de granițe. ”Dar fenomenul se oprește în vestul statului Panama”, a spus David Bekaert, cercetător postdoctorand la Instituția Oceanografică Woods Hole din Massachusetts, Statele Unite.

Fenomen nemaivăzut descoperit de astronomi. Timpul va fi modificat de mișcarea Pământului

Această pace relativă din această regiune a fost mult timp un mister. Acum, cercetătorii au dat publicității un nou studiu, publicat în revista Proceedings of the National Academy of Sciences.

Acesta a relevat faptul că ”vinovat” de acest fenomen nerobișnuit de sub Panama, ar fi o deschidere asemănătoare unei ferestre din placa tectonică Cococs, care este împinsă în jos spre centrul Pământului.

”Am descoperit că în anumite locuri din America Centrală și anume în vestul statului Panama și în spatele Arcului vulcanic din Costa Rica, avem semnele exotice de geochimie, care seamănă cu acelea din insulele Galapagos”, a explicat Bekaert.

Celebrul fizician Stephen Hawking surprinde lumea și după moarte: Misteriosul fenomen produs după Big Bang anticipat de englez

”Chiar sub Panama, există o gaură, o fereastră în placa tectonică, care permite afluxul acestei componente a mantalei Pământului. Existența acestei anomalii poate explica lipsa vulcanilor activi din Panama”, a spus Bekaert.

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#descoperire interiorul Pamantului, #descoperire stiintifica, #centrul Pamantului, #centrul pamantului descoperire, #panama , #descoperire interiorul Pamantului
Comentarii
Poza Injineru
Injineru
rank 5
Sunt tunelurile dacice ale lui AUR