Descoperire neașteptată în interiorul Pământului: Ceva masiv neștiut se află la 660 de kilometri în adâncuri VIDEO

Sambata, 01 Octombrie 2022, ora 01:00 16919 citiri
Un diamant format la 660 de kilometri adâncime a fost descoperit în Botswana FOTO: Live Science

Adânc sub suprafața lumii noastre, cu mult dincolo de privirea și percepția omenirii, procesele enigmatice se desfășoară încontinuu, fără să ne dăm seama. Acum, o nouă cercetare publicată în revista Nature dezvăluie descoperirea unui ocean masiv în interiorul Pământului, în apropierea nucleului, undeva la 660 de kilometri distanță în măruntaiele planetei.

O echipă de oameni de știință condusă de Universitatea Purdue din Statele Unite, a analizat un diamant găsit recent într-o mina din Botswana, care conține mai multe minerale formate în interiorul Terrei, arătând că mediul în care s-a format, la 660 de kilometri adâncime, este unul bogat în apă, ca un ocean, potrivit Science Alert.

Cercetătorii afirmă că diamantul a fost creat într-o regiune din interiorul Pământului, situată între mantaua superioară și cea inferioară, numită discontinuitatea de 660 de kilometri.

Descoperire istorică după 3.300 de ani: Mormântul lui Nefertiti, celebra regină a Egiptului VIDEO

”Apariția mineralului ringwoodite în diamant indică faptul că acolo există un mediu umed, la această limită”, a spus echipa de cercetători condusă de fizicianul Tingting Gu de la Institutul Geologic din New York și Universitatea Purdue din Statele Unite.

După cum se știe, cea mai mare parte a suprafeței Pământului este acoperită de oceane. Cu toate astea, având în vedere miile de kilometri dintre suprafața planetei noastre și nucleul său, această regiune de apă este doar o mica ”băltoacă”.

Chiar și în punctul cel mai adânc, oceanul are o adâncime de doar 11 kilometri. Dar scoarța Pământului este un colos de rocă, cu plăci tectonice separate, care se macină și alunecă unele sub altele.

Structură enigmatică descoperită de arheologi: Mai veche decât piramidele și Stonehenge VIDEO

În aceste zone de subducție, apa se infiltrează masiv în adâncurile Pământului, ajungând până la mantaua inferioară. În timp, ea se întoarce la suprafață prin activitatea vulcanică.

Gu și colegii săi au studiat recent o bijuterie descoperită într-o mina din Botswana, găsind în ea 12 incluziuni minerale. Folosind spectroscopia micro-Raman și difracția cu raze X, cercetătorii au testat aceste minerale pentru a determina natura lor.

Prezența unor minerale în acest diamant arată că piatra s-a format la o mare adâncime de 660 de kilometri, înainte de a ajunge la suprafața Pământului. Mineralul ringwoodite are niște caracteristici care sugerează că este hidratată în natură, în prezența apei.

Aceste indicii arată că mediul în care s-a format diamantul în interiorul Pământului era destul de bogat în apă.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com
Comentarii
Poza dracila11
dracila11
rank 2
e buncaru lu cracanel șobolanu kgbist
M
MadWolf
rank 5