Arheologii au făcut o descoperire excepțională: O civilizație pierdută în istorie, găsită după multă vreme VIDEO

Miercuri, 09 Martie 2022, ora 01:00
14120 citiri
Arheologii au făcut o descoperire excepțională: O civilizație pierdută în istorie, găsită după multă vreme VIDEO
În China s-a descoperit o civilizație pierdută în istorie FOTO: Sci Tech Daily

O echipă de arheologi de la Academia de științe din Beijing și Institutul Max Planck din Germania a făcut o descoperire extraordinară, ale cărei rezultate au fost publicate în prestigioasa revistă Nature. Cercetătorii au găsit dovezi ale unei civilizații inovatoare din Epoca de piatră în nordul Chinei.

Experții au dat peste un sit paleolitic bine conservat la Xiamabei din bazinul Nihewan, care dezvăluie o cultură nouă, neidentificată anterior, veche de 40.000 de ani, potrivit Sci Tech Daily.

Descoperirea acestei noi civilizații chineze sugerează faptul că procese de inovare și diversificare culturală au avut loc în Asia de Est, în timpul unei perioade de hibridizare genetică.

Deși studii anterioare au stabilit că specia umană Homo Sapiens a sosit în nordul Asiei cu aproximativ 40.000 de ani în urmă, multe lucruri legate de viața și obiceiurile culturale ale acestor popoare timpurii și despre posibilele interacțiuni ale acestora cu grupurile arhaice, rămân necunoscute.

În lucrarea publicată în revista Nature de către arheologii de la Academia de științe din Beijing, Institutul Max Planck din Germania și Universitatea Bordeaux, Franța, sunt prezentate dovezi arheologice descoperite la situl Xiamabei, cum ar fi informații despre prelucrarea ocrului în Asia de Est și seturi de unelte distincte din piatră.

Descoperire neobișnuită în nisipul de pe plajă: ”Am găsit istoria detaliată a Pământului” VIDEO

Locul conține semne ale culturii și caracteristici unice sau foarte rare în Asia de nord-est. Prin colaborarea cu o echipă internațională de savanți, analiza descoperirilor oferă noi perspective asupra inovației culturii din timpul expansiunii populației Homo Sapiens în regiune.

”Xiamabei se deosebește de oricare alt sit arheologic cunoscut din China, deoarece posedă un nou set de caracteristici culturale provenite dintr-o perioadă timpurie”, a spus dr. Fa-Gang Wang de la Institutul de arheologie din Hebei.

”Abilitatea acestor oameni preistorici de a trăi în latitudinile nordice, cu un mediu rece a fost probabil facilitată de evoluția culturii sub forma adaptărilor economice, sociale și simbolice”, a declarat dr. Shixia Yang, cercetător de la Academia de științe de la Beijing, China.

Descoperire impresionantă făcută de NASA. Un crater uriaș observat în China VIDEO

Una dintre trăsăturile culturale semnificative descoperite la Xiamabei este utilizarea pe scară largă a ocrului, așa cum arată artefactele găsite. În plus, uneltele din piatră asemănătoare unei lame scoase la iveală sunt unice în regiune.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

China folosește programe civile pentru a ascunde obiective militare în spațiu, susține șeful NASA
China folosește programe civile pentru a ascunde obiective militare în spațiu, susține șeful NASA
Şeful agenţiei spaţiale americane NASA, Bill Nelson, a declarat miercuri în Congres că China foloseşte programe civile pentru a ascunde obiective militare în spaţiu, relatează DPA....
Avertismentul UE privind o ”înarmare a comerțului” pe fondul tensiunilor dintre SUA și China
Avertismentul UE privind o ”înarmare a comerțului” pe fondul tensiunilor dintre SUA și China
Comisarul pentru Comerţ al UE a avertizat miercuri, 17 aprilie, în privinţa unei ”înarmări a comerţului”, pe fondul tensiunilor dintre SUA şi China care s-au amplificat în ultima...
#descoperire arheologica, #China, #civilizatie disparuta, #civilizatii preistorice, #homo sapiens, #civilizatie umana , #descoperire