Descoperire epocală neobișnuită în Egipt: Templu antic dedicat unui zeu faimos străin VIDEO

Vineri, 06 Mai 2022, ora 02:05
4681 citiri
Descoperire epocală neobișnuită în Egipt: Templu antic dedicat unui zeu faimos străin VIDEO
Rămășițele unui templu antic au fost descoperite în Egipt FOTO / Live Science

O echipă de oameni de știință a făcut o descoperire istorică epocală la situl arheologic Tell el-Farama din nord-estul Peninsulei Sinai din Egipt, în urma săpăturilor: un templu al lumii antice, care a fost dedicat zeului grec Zeus. În epoca greco-romană (332 î.Hr. până în 395 d.Hr.), această regiune era cunoscută prin orașul și portul Pelusium, care se afla pe gura de est a fluviului Nil.

Arheologii din Egipt au anunțat că rămășițele templului antic descoperit a fost construit pentru a-l onora pe Zeus-Kasios, o zeitate care prezintă atât trăsăturile lui Zeus, cât și ale lui Kasios, potrivit Live Science.

Ruinele au fost dezgropate la situl istoric din Tell el-Farama, situat în nord-vestul Peninsulei Sinai. Aici, a fost cunoscut vechiul oraș Pelusium, care datorită locației sale strategice, era folosit pentru diverse funcții, inclusiv ca fortăreață în timpul faraonilor egipteni.

Zeus a fost zeul cerului în mitologia greacă și era considerat omniprezent și observator la treburile lumești ale oamenilor din antichitate. Chiar dacă Zeus avea rădăcini grecești, el a avut temple și în Egipt, conform SmithsonianMag.

Descoperire de senzație a cercetătorilor: Munți de zahar ascunși sub iarbă VIDEO

Aici, au fost descoperite artefacte provenind din diferite perioade istorice, precum cele greco-romane, bizantine, creștine și islamice. ”Echipa arheologică s-a concentrat asupra templului, după ce a excavat în jurul rămășițelor a două coloane de granit roz aflate la suprafața pământului”, a declarat Mostafa Waziri, secretarul general al Consiliului suprem al antichităților din Egipt.

Coloanele descoperite formau cândva poarta din față a templului antic, dar ele s-au prăbușit în vremuri străvechi, când un cutremur a zguduit orașul.

Cercetătorii erau conștienți de câteva decenii, de faptul că aici ar putea exista un templu dedicat zeului Zeus-Kasios. La începutul anilor 1900 și mai târziu în 1990, arheologii au constatat că coloanele de granit au fost probabil aduse pe șlepuri pe fluviul Nil, de la Aswan, din sudul Egiptului.

Noul avion revoluționar american: Aeronava supersonică ce va schimba lumea VIDEO

Acum, arheologii au descoperit rămășite necunoscute anterior ale templului antic, inclusiv blocuri de granit care probabil făceau parte dintr-o scară care ducea la intrarea în vechiul monument din partea de est a clădirii.

Inscripțiile găsite pe unele blocuri de piatră de granit sugerează faptul că împăratul roman Hadrian (care a domnit între anii 117 și 138 d.Hr.) a renovat templul lui Zeus.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Marcel Ciolacu, premierul României a postat imagini din aeronava oficială cu care revine în ţară, alături de grupul de tineri blocaţi pe aeroportul din Dubai, el afirmând că zâmbetele lor...
#descoperire arheologica Egipt, #Zeus, #templu antic descoperit Egipt, #templu antic, #Egipt, #descoperire Egipt , #descoperire