UPDATE USR anunță excluderea Oanei Ozmen din grupul parlamentar, la câteva ore după ce deputata a spus că se înscrie în PNL

Marti, 07 Iunie 2022, ora 17:06
4126 citiri
UPDATE USR anunță excluderea Oanei Ozmen din grupul parlamentar, la câteva ore după ce deputata a spus că se înscrie în PNL
Oana Marciana Özmen a demisionat din USR și a intrat în PNL FOTO Facebook/Oana Marciana Özmen

UPDATE 17:06 Ionuț Moșteanu, a anunțat marți după-amiază, 7 iunie, excluderea deputaților Oana Ozmen şi Andrei Lupu din grupul parlamentar al USR de la Camera Deputaţilor.

”În calitate de lider de grup, conform prevederilor Regulamentului, în urma procedurii de la grupul parlamentar USR şi în urma unui vot, a deciziei colegilor mei din grupul parlamentar, vă informez că începând de astăzi foştii noştri colegi Ozmen Oana Marciana şi Lupu Andrei Răzvan nu mai fac parte din grupul USR şi vor activa ca deputaţi neafiliaţi”, a spus Moşteanu în plenul Camerei.

Andrei Lupu este deputat de Prahova şi a fost ales pe listele electorale ale Alianţei USR PLUS. Oana Ozmen este deputat de Bucureşti şi, de asemenea, a fost aleasă pe listele Alianţei USR PLUS.

Cu câteva ore înainte, Oana Marciana Özmen și-a anunțat demisia din partid și a înscrierea în PNL.

Știrea inițială:

Deputata USR Oana Marciana Özmen a demisionat din partid și a intrat în PNL susținând că nu poate rămâne „într-o construcție politică fără o strategie și o viziune de viitor”. „Consider că locul meu este acum în PNL, un partid în care mă regăsesc, care împărtășește adevăratele principii liberale, de dreapta”, a transmis Oana Marciana Özmen.

„Azi am decis să plec din USR și îi asigur pe colegii mei că i-am reprezentat cu cinste la cel mai înalt nivel. Am demonstrat că se poate face opoziție constructivă și am arătat că politica înseamnă echilibru, dialog, respect pentru adversarul politic, iar argumentul trebuie să fie elementul central în susţinerea opiniei politice. (...)

Din păcate, nu pot rămâne într-o construcție politică fără o strategie și o viziune de viitor, care se confruntă cu o criză generată de lipsa unui dialog constructiv între conducerea partidului și membrii săi”, a transmis deputata USR.

Oana Marciana Özmen mai anunță că odată cu demisia din USR a intrat în PNL. „Consider că locul meu este acum în PNL, un partid în care mă regăsesc, care împărtășește adevăratele principii liberale, de dreapta.

Anul trecut, participam la invitaţia colegilor din PNL la expoziția din Parlament care omagia 200 de ani de la nașterea lui Ion. C. Brătianu, personalitate marcantă a istoriei noastre și unul dintre cei mai influenți politicieni al vremurilor sale.

Marele politician spunea: “Un partid poate lupta contra altora ca să dărâme o stare de lucruri, dar ca să zidească trebuie că naţiunea întreagă, toate partidele să dea concursul lor; altminteri, ceea ce unii vor edifica, alţii vor surpa”.

Ca urmare, am ales să merg alături de colegii din Partidul Național Liberal pentru care cetățeanul a fost o prioritate, indiferent dacă a fost la putere sau în opoziție. Reforma statului se face prin asumarea actului de guvernare și cu profesioniștii în domeniu, inclusiv în politică”, își încheie deputata postarea prin care anunță demisia din USR.

Sebastian Burduja atacă primarii USR: "Sunt oameni care s-au prezentat ca alternativă, oameni noi, dar n-au livrat rezultate"
Sebastian Burduja atacă primarii USR: "Sunt oameni care s-au prezentat ca alternativă, oameni noi, dar n-au livrat rezultate"
Sebastian Burduja, președintele PNL București, a declarat marți, 26 martie, că un candidat PNL la Primăria Capitalei chiar dacă nu ar fi câștigat ar fi propulsat un nume pentru alegerile...
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
#deputata, #USR, #demisie, #PNL , #politica interna