Un parlamentar rus important anunță schimbări la Moscova: Cine va încerca să îl răstoarne pe Putin

Marti, 07 Februarie 2023, ora 05:00
10337 citiri
Un parlamentar rus important anunță schimbări la Moscova: Cine va încerca să îl răstoarne pe Putin
Un parlamentar rus susține că Putin ar putea fi înlăturat de la putere FOTO: Times

Războiul Rusiei din Ucraina s-a prelungit foarte mult, dincolo de prognoza inițială, iar câștigurile lui Putin sunt neînsemnate. Un parlamentar rus, Oleg Matveichev, care este la curent cu situația de la Kremlin, a declarat că ”ultra-patrioții” l-ar putea răsturna de la putere pe președintele rus, din cauza performanțelor slabe ale armatei sale.

„Situația nu este încă atât de critică, dar 2023 va fi foarte periculos”, a spus Oleg Matveichev, deputat al celui mai mare partid politic”Rusia unită”, care îl susține pe Putin, potrivit Yahoo.

Oleg Matveichev a declarat într-un interviu, că cea mai mare amenințare la adresa lui Putin sunt acum susținătorii războiului din Ucraina, care sunt nemulțumiți de evoluția conflictului, a scris publicația britanică The Times.

Directorul CIA, din spatele ușilor închise: Când vine momentul critic al războiului și pariul actual al lui Putin

Matveichev este adesea numit "doctorul" Kremlinului, datorită comentariilor frecvente în numele unor oficiali guvernamentali de top. Cu toate acestea, este puțin probabil ca ultimele sale comentarii să fie pe placul celor de la Kremlin.

Matveichev a declarat că "ultra-patrioții" din țară vor propune probabil un candidat care să candideze împotriva lui Putin la alegerile prezidențiale de anul viitor, când Putin va candida pentru un al cincilea mandat.

El a adăugat că acest candidat va urma probabil scenariul unei serii de proteste din Ucraina din 2013, care s-a încheiat cu înlăturarea președintelui ucrainean Viktor Ianukovici, care era aliat cu Rusia.

El s-a referit la acest lucru ca urmând "scenariul Maidan", referindu-se la Piața Independenței din Kiev, unde au avut loc în mare parte acele proteste.

Efectul de bumerang declanșat de Putin ajută Ucraina: Cum se repară greșeala NATO de la București

"Un Maidan ultrapatriotic cu o doză ușoară de stângism, discuții despre corupție - acestea sunt mijloace de a scoate oamenii în evidență, iar declanșatorul ar putea fi orice", a spus el, subliniind unele dintre eșecurile de pe câmpul de luptă din Ucraina.

Putin a devenit din ce în ce mai izolat de restul lumii de la invazia sa în Ucraina în februarie 2022, Occidentul impunând noi sancțiuni Rusiei și chiar și aliații săi de lungă durată criticând războiul.

În Rusia, președintele s-a confruntat și cu reacții din partea personalităților pro-război, care sunt nemulțumiți de performanța armatei și doresc tactici și mai brutale în Ucraina. Un fost redactor de discursuri al lui Putin a spus luna trecută că o lovitură de stat ar putea avea loc în Rusia, deoarece generalii militari sunt frustrați de înfrângerile trupelor lor.

Pericol de prăbușire pentru regimul lui Putin: E în pragul colapsului după ce a pierdut ceva esențial
Pericol de prăbușire pentru regimul lui Putin: E în pragul colapsului după ce a pierdut ceva esențial
După multe aparențe, stăpânirea președintelui rus Vladimir Putin asupra puterii este mai puternică ca niciodată. Țara a revenit de la înfrângerile militare timpurii din Ucraina și de la...
Putin se confruntă cu o ”trilemă” imposibil de rezolvat, sinucigașă. Avertismentul experților americani
Putin se confruntă cu o ”trilemă” imposibil de rezolvat, sinucigașă. Avertismentul experților americani
Războiul lui Putin din Ucraina s-a prelungit foarte mult, iar durata sa a trecut de pragul a 26 de luni, fără ca dictatorul rus să dea vreun semn că ar renunța la conflictul sângeros....
#deputat rus, #parlament rus, #apropiat putin, #inlaturare putere rusia, #Putin putere Rusia, #Putin Kremlin, #Putin razboi , #Razboi Ucraina