Cine e deputatul PSD cu casă în America Centrală, salvat din foame de indemnizația parlamentară. A schimbat partide ca pe șosete iar CV-ul este de negăsit

Duminica, 16 Octombrie 2022, ora 21:50
18871 citiri
Cine e deputatul PSD cu casă în America Centrală, salvat din foame de indemnizația parlamentară. A schimbat partide ca pe șosete iar CV-ul este de negăsit
Deputatul PSD Radu Mihai Cristescu evită de peste 11 ani să dezvăluie ce studii are FOTO Facebook / Radu Mihai Cristescu

Înainte de a ajunge deputat PSD, Radu Mihai Cristescu reușea în 2020 să se descurce doar cu 121 de lei pe lună și deținea o casă de vacanță în America Centrală, cumpărată în 2018, când câștigase tot anul 4.660 de lei.

Deputatul PSD, Radu Mihai Cristescu, a depus în ultimii ani o serie de declarații de avere dubioase, cu povești care nu se leagă. În ultimul document, cel pe 2022, social-democratul nu are trecute vreun teren, locuințe ori autovehicule. În schimb, deține un ceas de 9.000 de euro, cumpărat în 2021-2022, deși în această perioadă singura sursă de venit a deputatului a fost indemnizația care i-a adus în 2021 aproximativ 27.000 de euro (134.000 de lei).

În afară de o casă de vacanță cumpărată în 2018 din America Centrală la care nu este precizată țara cu exactitate, declarația de avere a social-democratului este complet goală, fără măcar conturi la bancă, semn că fie acestea nu au fost declarate, fie deputatul își ține banii la saltea.

Celelalte declarații de avere ale lui Cristescu sunt la fel de ciudate. Înainte să intre în Parlament, acesta a declarat că a avut în 2020 un venit total de 1.462 de lei, bani încasați de la o firmă. Practic, în anul pandemiei, acesta a trăit cu 121 de lei pe lună, din partea S.C. Factoru Media Exclusiv SRL din Ploiești. Declarația depusă în 2020 este la fel de goală, cu aceeași casă din America, fără conturi ori mașină, în timp ce venitul pe 2019 a fost un salariu de secretar de stat la Ministerul Energiei, unde a ocupat funcția pentru mai puțin de două luni. Inițial a fost instalat de Viorica Dăncilă pe 11 septembrie 2019, iar apoi Ludovic Orban l-a revocat pe 8 noiembrie.

În 2018, anul în care deputatul PSD și-a cumpărat casa din America, singurul venit al acestuia a fost o indemnizație din partea SPC Elite Consulting din București de 4.660 de lei. Social-democratul ar fi trăit astfel cu aproximativ 388 de lei pe lună.

A vizitat mai multe partide

Înainte să ajungă la PSD în august 2019, adică cu o lună înainte de a fi pus de către Dăncilă la ministerul Energiei, Radu Mihai Cristescu a cutreierat numeroase alte partide. În 2011, acesta era membru PDL, și era numit de către partid la conducerea Agenției Domeniilor Statului (ADS). Nu rezistă prea mult întrucât ministrul Economiei de la acea vreme, Lucian Bode, îl revocă din funcție după ce Cristescu a fost acuzat că a susținut ilegal interesele companiilor lui Dan Voiculescu, creând un prejudiciu de milioane de lei statului.

În 2009, Cristescu era șef de cabinet al fostului prefect de Gorj Nicolae Giugea, iar presa locală scria atunci despre implicarea acestuia în scandaluri legate de acordarea unor terenuri în arendă, fără lictație, către firmele agreate.

Câțiva ani mai târziu acesta ajunge îm PMP, unde ocupă și o funcție de vicepreședinte, fiind considerat un apropiat al Elenei Udrea, precum și al fostului președinte Traian Băsescu. În 2016 candidează din partea partidului la alegerile pentru primăria Sectorului 2 din Capitală, însă obține abia 2%. Cristescu mai stă în PMP până în 2019, când pleacă cu scandal din partid și se înscrie în Partidul România Unită (PRU), unde primește o funcție de vicepreședinte.Nici șase luni mai târziu Cristescu pleacă PRU pentru a se înscrie în PSD și lansează atacuri în rafală la adresa lui Traian Băsescu. La doar o zi după ce Dăncilă l-a numit la ministerul Energiei, Cristescu a publicat pe Facebook un „document” în care ar demonstra că Traian Băsescu ar fi făcut parte dintr-o rețea operativă din Portul Constanța.

Studii fantomă

Conform paginii de Facebook, Radu Cristescu ar fi urmat studiile la Institutul Agronomic Ion Ionescu de la Brad din Iași. Cu toate astea, încă din 2011, când este numit la ADS, Cristescu a evitat de fiecare dată, în toate funcțiile în care a fost numit, să-și publice CV-ul ori să dea detalii cu privire la studiile sale.

Despre studiile deputatului a scris inclusiv activistul Valeriu Nicolae, care a subliniat că nu există informații despre CV-ul social-democratului.

„Nu e deloc clar când și dacă a terminat celebrul Institut Agronomic Ion Ionescu de la Brad singura școală pe care o menționează. Are un tupeu infect, a fost și este promovat intens de Antena 3, România TV, Realitatea TV și TVR și este unul dintre cei mai cunoscuți politicieni din România. Vorbește despre orice, oricând, cu o lipsă de bun simț incredibilă. Va fi în Parlament din partea domnului Voiculescu PSD reprezentând Satu Mare”, afirmă Valeriu Nicolae.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#deputat PSD, #Radu Mihai Cristescu, #indemnizatie parlamentar, #declaratie de avere deputat , #stiri PSD