Povestea deputatului Titi „Patru Mâini”, acuzat că face de rușine Parlamentul. Fost bodyguard în Londra, implicat în numeroase scandaluri din Casa Poporului

Miercuri, 16 Noiembrie 2022, ora 21:50
16147 citiri
Povestea deputatului Titi „Patru Mâini”, acuzat că face de rușine Parlamentul. Fost bodyguard în Londra, implicat în numeroase scandaluri din Casa Poporului
Deputatul AUR Titi Stoica a fost implicat în mai multe scandaluri în Parlament FOTO Facebook / Titi Stoica

Deputatul AUR Ciprian Titi Stoica a fost implicat în ultimele luni în numeroase scandaluri din Parlament, de la momentul în care a fost prins că a votat la două mâini, la îmbrânceala cu Florin Roman ori momentul în care l-a numit „nazist” pe reprezentantul minorității germane din parlament.

Deputatul AUR a căpătat o reputație atât de negativă încât PSD, PNL și USR s-au unit împotriva acestuia pentru a-l scoate de pe lista observatorilor trimiși de România la alegerile din Statele Unite, care au avut loc în urmă cu o săptămână. De la o procedură care trebuia să fie doar o formalitate, aleșii au ajuns să voteze o restrângere a listei, de la 4 persoane la 3, tocmai pentru a scăpa de Stoica, pe care îl consideră drept „o rușine pentru parlamentul României”.

Cum a obținut porecla Titi „Patru Mâini”

În septembrie 2021, Titi Stoica a fost martorul unor scene fără precedent în Parlamentul României după ce acesta, alături de deputatul AUR Antonio Andrușceac l-au luat pur și simplu pe sus pe liberalul Florin Roman, care refuza să-i dea cuvântul Ancăi Dragu, președinte al Senatului la acea vreme. Reprezentantul PNL afirma atunci că va depune plângere penală „pentru huliganism”.

Înainte de asta, în martie 2021, Stoica a votat la două mâini în Parlament la votul pentru bugetul de stat. Deputatul și-a cerut ulterior scuze și a explicat că a fost „o naivitate de începător”. Din acel moment, în parlament a început să i se spună Titi ”Patru Mâini”.

În februarie 2022, deputatul AUR a mai fost implicat într-un scandal după ce l-a numit „nazist” pe reprezentantul minorității germane din România, Ovidiu Ganț. Incidentul a avut loc în aceeași zi în care George Simion l-a agresat pe Virgil Popescu de la tribuna Parlamentului.

Deputatul AUR și-a motivat gestul spunând că a calificat drept „naziste” metodele folosite în comisia de regulament a Parlamentului. Acesta a adăugat că „Forumul Democrat German este continuatorul de drept al grupului etnic german care a fost condamnat la Tribunalul de la Nuernberg și considerat nazist”. Stoica a scăpat însă doar cu un avertisment scris din partea Camerei Deputaților, în ciuda faptului că a încălcat regulamentul de conduită în repetate rânduri.

Parlamentar doar cu liceu

Conform CV-ului publicat pe site-ul Camerei Deputaților, Titi „Patru Mâini” nu are facultate, acesta fiind doar absolvent de Bacalaureat. A obținut în schimb o calificare pentru operarea camerelor CCTV și o „diplomă națională în afaceri” la Fairfield School of Business din Londra în 2016. În ce privește experiența profesională, acesta a lucrat timp de nouă ani, între 2001 și 2010 la Tiangis SRL, o firmă specializată în comerț cu amănuntul al îmbrăcămintei.

Acesta pleacă apoi în Londra unde lucrează ca bodyguard la mai multe cluburi, livrator la o farmacie, iar mai apoi la o companie feroviară unde a fost „responsabil pentru diverse activități de gestionare a stației” până în decembrie 2020. Odată cu rezultatul surprinzător obținut de AUR la alegerile parlamentare Titi Stoica revine în țară și lasă gara londoneză pentru un fotoliu de deputat.

În ce privește averea deputatului, acesta nu deține vreun teren ori locuință, dar are în schimb două autovehicule, un Ford și un Fiat fabricat în 2009. În materie de venituri, acesta trăiește doar din indemnizația de parlamentar care i-a adus anul trecut peste 130.000 de lei. Înainte să intre în parlament, Titi Stoica câștiga 39.000 de lire (219.000 de lei) brut de la compania feroviară londoneză pentru care lucra.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#deputat aur, #partid aur, #Parlamentul Romaniei, #scandal parlament , #parlamentari