Declarații ireale ale șefilor AUR, în cazul deputatului de Constanța acuzat că și-a bătut soția: „Femeia n-a fost lovită; a fugit covorul și a fost lovită cu ușa peste nas”

Vineri, 06 Ianuarie 2023, ora 11:31
8457 citiri
Declarații ireale ale șefilor AUR, în cazul deputatului de Constanța acuzat că și-a bătut soția: „Femeia n-a fost lovită; a fugit covorul și a fost lovită cu ușa peste nas”
Deputatul AUR Dumitru Focșa alături de soție și copilul aflat în proces de adopție FOTO Facebook / Dumitru Focșsa

Liderii AUR au declarat că au efectuat cu de la sine putere o anchetă în cazul de violență domestică în care este deputatul de Constanța al partidului, Dumitru Focșa, este cercetat de poliție fiind acuzat că și-a bătut soția în fața unui copil.

Un alt deputat AUR, pe nume Antonio Andrușceac, a fost numit șeful pseudo-anchetei partidului.

„Au greșit amândoi”

La mai puțin de 24 de ore de la intervenția poliției la domiciliul membrului AUR din Constanța, Andrușceac a apărut la Realitatea Plus cu "concluzii preliminare a anchetei interne a partidului", din care rezultă că soția lui Focșa a greșit și că s-a autoaccidentat.

„Noi nu vrem să facem poliție politică la presiunea unor jurnaliști, așa cum voia să facă și Ambasada Ucrainei dreptate pe loc, la modul `să-l dați afară`, `să-i tăiați capul, mâinile`. Nu așa se face, sunt niște lucruri care uite că nu erau cunoscute. Eu am vorbit și cu domnul Focșa și am luat legătura și cu soția dânsului. Oamenii au trecut de faza asta, și-au dat seama că au greșit amândoi. E posibil să se împace pentru că la mijloc este un copil pe care îl au de 10 ani în plasament”, a declarat Andrușceac la televizor.

Anchetatorul AUR susține că soția deputatului n-ar fi fost lovită de Focșa, ci ar fi alunecat pe un covor și s-ar fi lovit singură cu nasul de ușă. Mai mult, Andrușceac afirmă că femeia ar fi fost îndemnată să sune la poliție de către soția unui adversar politic.

„Sunt niște probleme acolo pe care n-aș vrea să le aduc în atenția oamenilor. (...) E foarte ușor să îl punem la stâlpul infamiei fără să cunoaștem toate dedesubturile. El a intrat în comisia de etică a partidului, am făcut niște investigații, iar lucrurile nu stau chiar așa cum au fost prezentate. Femeia n-a fost lovită. A fost, într-adevăr, o altercație, în care unul împingea de ușă, celălalt ținea ușa și, din cauză că a fugit covorul, a fost lovită cu ușa peste nas.

Femeia a fost influențată, la rândul ei, sub imperiul emoției, de către o vecină al cărei soț face parte dintr-un partid aflat la putere. Ea i-a pus telefonul în mână să apeleze la poliție. Femeia n-a sunat la poliție din proprie inițiativă, să știți”, a mai declarat Andrușceac în intervenția televizată.

Deputatul AUR Dumitru Focşa este cercetat penal într-un dosar privind violența în familie, după ce, în noaptea de miercuri spre joi, 5 ianuarie, acesta și-ar fi agresat soția.

Polițiștii ajunși la fața locului, în urma unui apel la 112, au sesizat urme vizibile de violență asupra femeii și au solicitat o ambulanță, însă aceasta a refuzat să meargă la spital, precum și să ceară un ordin de protecție. Martoră la evenimente a fost și o fetiță minoră, aflată în proces de adopție de către cei doi soți.

Imediat după ce informația a apărut în presă, AUR a transmis într-un comunicat că va face o anchetă internă, precizând că partidul este „ferm împotriva oricărei forme de violență fizică sau psihologică”, adăugând că „familia este un sanctuar care trebuie apărat de manifestări agresive”.

Focșa a mai avut ieșiri violente

Deputatul Dumitru Focșa a mai avut și în trecut excese de violență. Anul trecut, acesta a fost la un pas să fie dat afară din partid după ce membrii din 27 de organizații județene au semnat o petiție pentru excluderea din partid a lui Focșa, în prezent președinte AUR Constanța.

În mai 2022, Focșa l-a amenințat cu bătaia pe deputatul PSD Alfred Simonis pe holurile Parlamentului după un schimb de replici între cei doi la finalul votului unui proiect de lege AUR privind suveranitatea națională.

Totodată, acesta l-a agresat verbal și pe Nicolae Rațiu, fiul fostului fruntaş ţărănist Ion Raţiu, pe care l-a numit „retardat”.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#deputat aur violenta domestica, #deputat aur violent, #Dumitru Focsa, #ancheta aur , #AUR