Învaţă să economiseşti în ritmul tău. Ce înseamnă un depozit cu depuneri ulterioare şi ce trebuie să ştii despre starea dobânzii

Miercuri, 27 Aprilie 2022, ora 08:30 14188 citiri
Poți crea plăți programate pentru alimentarea automată a depozitului FOTO Pixabay.com

La cât de incertă este situația economică actuală, cât şi temerile pe care le ai în legătură cu siguranța locului de muncă sau situaţiile financiare neprevăzute care necesită rezolvare aproape imediată, cauţi cu atenţie soluţii din ce în ce mai flexibile şi sigure pentru un depozit bancar.

Ziare.com iți explică în cadrul rubricii Banii tăi cum poți economisi bani în funcție de situația schimbătoare a finanțelor tale şi care sunt caracteristicile de bază ale depozitului cu depuneri ulterioare.

Fie că strângi bani pentru cheltuieli spontane, fie că vrei să îți cumperi mașina la care visezi, să renovezi casa sau să pleci într-o vacanță ceva mai lungă, instituțiile financiar-bancare au devenit din ce în ce mai atente la nevoile clienților și te întâmpină cu produse avantajoase pentru a-ţi putea acoperi, fără probleme, necesarul financiar.

Un astfel de produs de economisire este cel care îmbină depozitul la termen cu ceea ce ştii că este contul de economii. Astfel, acest depozit permite depuneri și retrageri ulterioare în limita unor sume minime stabilite conform contractului.

Practic, conform specialiştilor financiari, sumele economisite îţi vor aduce câștiguri din dobânzi iar sumele depuse ulterior pot fi retrase oricând pe parcursul constituirii depozitului.

• ai dobânzi mai bune la depozitul în lei constituit online prin Internet sau Mobile Banking;

• ai garanție prin lege - banii tăi sunt în siguranță. Depozitele în limita a 100.000 de euro sunt garantate prin lege, de Fondul de Garantare a Depozitelor din Sistemul Bancar (FGDB). Acest lucru înseamnă că toate depozitele de la aceeaşi instituţie de credit sunt agregate pentru determinarea încadrării în plafonul de acoperire. De exemplu, dacă un deponent deţine un cont de economii în valoare de 90.000 EUR şi un cont curent în care are 20.000 EUR, acesta va primi doar echivalentul în lei al sumei de 100.000 EUR;

• ai flexibilitate – poți face depuneri când vrei, prin Internet și Mobile Banking sau în sucursalele băncii respective.

De asemenea, trebuie să mai ştii că:

  • suma minimă de constituire este de 500 de lei;
  • suma minimă depunere ulterioară este de 500 de lei
  • comision retragere: este 0 în ziua scadenței, altfel se aplică comisionul standard;
  • economisește mai ușor: poți crea plăți programate pentru alimentarea automată a depozitului;
  • poți opta pentru prelungire automată - se vor aplica dobânzile la depozite valabile la momentul prelungirii.

La constituirea unui depozit poți opta pentru capitalizarea dobânzii (vei primi dobândă la dobândă) sau pentru virarea dobânzii în contul curent.

CEC Bank te învaţă să fii responsabil cu banii tăi!

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News