Dependența de smartphone lovește puternic omenirea. Cât de gravă este situația în România și în țările din lume VIDEO

Sambata, 12 Februarie 2022, ora 02:01
3849 citiri
Dependența de smartphone lovește puternic omenirea. Cât de gravă este situația în România și în țările din lume VIDEO
Dependența de smartphone a oamenilor a devenit dăunătoare FOTO: Daily Mail

O echipă de oameni de știință de la Universitatea McGill din Canada, care a realizat un studiu aprofundat în țări din întreaga lume, a constatat că există o dependență de smartphone-uri a oamenilor, extrem de nocivă pentru sănătate.

Cercetătorii au descoperit că acest flagel la nivel mondial este condus de următoarele țări: China, Arabia Saudită și Malaezia, iar România se află pe locul 19 mondial.

Experții canadieni au folosit date despre utilizarea smartphone-urilor între anii 2014 și 2020, de la aproape 34.000 de participanți din 24 de țări analizate, potrivit Daily Mail.

China, Arabia Saudită și Malaezia au fost statele care au avut cele mai mari rate de folosire a smartphone-urilor, în timp ce Germania și Franța, cele mai scăzute.

Studiul a fost condus de către cercetătorii de la Universitatea McGill din Montreal, Canada, iar el a fost publicat în revista Computers in Human Behavior. ”Am efectuat o meta-analiză a utilizării problematice a smartphone-urilor, concentrându-ne pe adulții tineri. Am constatat că dependența de telefon a crescut în întreaga lume între 2014 și 2020 și ne așteptăm ca această tendință să continue”, au spus experții.

Cele mai mari 9 secrete pentru minte și corp: Adăugați-le zilnic în viața voastră și veți trăi 100 de ani

Pentru studiu, echipa a analizat 81 de studii anterioare despre utilizarea smartphone-ului de către tineri, toate bazate pe Smarthone Addction Scale (SAS), care este cea mai frecventă măsură a dependenței de telefoane, în legătură cu tulburările din viața de zi cu zi, pierderea controlului și a simptomelor de sevraj.

În plus, la analiză au fost incluși participanți cu vârste cuprinse între 15 și 35 de ani, iar vârsta medie globală a fost de 28,8 ani, iar majoritatea a fost constituită de femei (60%).

Cercetătorii au atribuit fiecărui stat un scor, variind de la 10 la 60. China s-a clasat pe primul loc cu 36, 2.Arabia Saudită -35, 73, 3.Malaezia – 35,43, 4.Brazilia-32, 5.Coreea de Sud-31. Pe alte locuri au fost: 11.Italia-28, 12. Australia-28, 13.Israel-28, 15.Japonia-27, 16. Marea Britanie-27, 18. SUA-26, 19. România-25,52, 23.Franța-20,29, 24. Germania-18,44.

Atenție, riscul de demență la bătrânețe a crescut de trei ori. S-a descoperit că motivul poate fi eliminat din viața noastră

Cercetările dintr-un alt studiu efectuat în Coreea de Sud arată că această dependență de smartphone-uri ar putea afecta chiar creierul unor adolescenți, dar și al adulților. Aceștia au mai multe șanse de a suferi de tulburări mintale, inclusiv depresie și anxietate.

HMD a lansat smartphone-uri la prețuri sub 800 RON. Cu ce specificații vin
HMD a lansat smartphone-uri la prețuri sub 800 RON. Cu ce specificații vin
HMD a lansat recent trei noi smartphone-uri sub marca proprie: HMD Pulse Pro, HMD Pulse+ și HMD Pulse. În cadrul unei întâlniri online care a avut loc pe 17 aprilie, Adam Ferguson,...
Infinix intră pe piața din România! Producătorul oferă telefoane de buget, cu specificații decente. Care sunt prețurile
Infinix intră pe piața din România! Producătorul oferă telefoane de buget, cu specificații decente. Care sunt prețurile
Compania Infinix Mobility, cunoscută pentru tehnologiile inovative și telefoanele de buget, mid-range și high-end, își extinde acum operațiunile pe piața din România. Fondată în 2013,...
#dependenta smartphone, #studiu, #smartphone, #dependenta, #dependenta tehnologie, #anxietate, #depresie , #fenomen