Reacția lui Cătălin Drulă după demisia lui Sorin Cîmpeanu: ”O așteptăm și pe a celuilalt plagiator, Ciucă”

Joi, 29 Septembrie 2022, ora 22:19 2533 citiri
Fostul ministru al Transporturilor Cătălin Drulă FOTO Facebook

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacționat rapid joi seară, 29 septembrie, după de Sorin Cîmpeanu a anunțat că demisionează din funcția de ministru al Educației.

”Un plagiator mai puțin în guvern. N-a mai prins moțiunea USR de marți. Așteptăm și demisia celuilalt: Ciucă”, a scris Drulă pe Facebook.

Sorin Cîmpeanu a anunțat că a luat decizia de a demisiona ”din proprie inițiativă”.

Anunțul a venit însă în urma scandalului legat de acuzațiile de plagiat.

Cu puțin timp înainte de a face anunțul, purtătorul de cuvânt al guvernului, Dan Cărbunaru, a declarat că premierul Nicolae Ciucă va avea cu Sorin Cîmpeanu o discuție în legătură cu acuzaţiile care i se aduc.

”Ministerul Educaţiei, domnul ministru au prezentat în ultimele zile o serie de clarificări. După cum ştiţi, premierul Nicolae Ciucă s-a întors în urmă cu doar câteva ore din vizita pe care a făcut-o în Japonia, (...) ca atare, în perioada următoare, cu siguranţă, că vor fi purtate discuţii pe această temă la nivelul Guvernului şi vom reveni cu detalii”, a afirmat Cărbunaru la finalul ședinței de Guvern de joi seară.

Întrebat dacă acest subiect a fost discutat în şedinţă sau în coaliţie, Cărbunaru a spus: ”În şedinţa de Guvern de astăzi s-a discutat ceea ce a fost anunţat public ca fiind pe agendă, iar în privinţa coaliţiei nu am elemente pe care să vi le pot prezenta”.

”Vor fi discuţii pe această temă între premier şi domnul ministru. (...) După cum vă spuneam, va fi o discuţie purtată pe această temă şi, după ce vor fi derulate aceste proceduri, vom fi în măsură să oferim mai multe detalii”, a adăugat Dan Cărbunaru.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News