Prima reacție a lui Cătălin Drulă după demisia lui Dacian Cioloș din USR: ”Este de neînțeles”

Marti, 31 Mai 2022, ora 17:30 4066 citiri
Fostul ministru al Transporturilor a transmis că politica este un joc de echipă FOTO Facebook / Cătălin Drulă

Președintele interimar al USR, Cătălin Drulă, a declarat marți, 31 mai, că plecarea lui Dacian Cioloş din partid este regretabilă. El a subliniat că decizia fostului lider încalcă o promisiune făcută românilor în ultimii trei ani.

”Plecarea oricărui coleg este regretabilă, dar a lui Dacian Cioloş poate un pic mai mult, pentru că încalcă o promisiune făcută românilor în ultimii 3 ani. ”Ne-am unit şi mergem la victorie”, spunea sloganul din 2019, pe care atâţia colegi din USR şi PLUS îl respectă zi de zi prin munca lor în acest proiect unic. Mărturisesc că este de neînţeles politic acest gest. Suntem într-un moment critic pentru România. USR este opoziţia democratică, cea care luptă pentru modernizarea României cu colosul sistemului PSD-PNL. Numai de spargere şi fragmentare nu e nevoie când e atât de muncă în lupta care contează”, a arătat Drulă, într-un mesaj către colegii de partid.

Potrivit acestuia, România nu are nevoie de proiecte politice pe persoană fizică, de orgolii şi vanităţi, amintind că USR este o instituţie solidă, instituţia liberalismului democratic modernizator din România, care va dăinui dincolo de numele unei persoane sau a alteia.

”Suntem abia la mijloc de drum. Avem în spatele nostru voturile a sute de mii de oameni care trebuie reprezentaţi în continuare. Avem de îndeplinit rolul extraordinar de important de opoziţie democratică la un guvern cu o majoritate uriaşă în Parlament şi care nu are nicio soluţie pentru bunăstarea oamenilor. Ne luptăm cu o guvernare coruptă şi ineptă şi în lupta asta e nevoie de fiecare dintre noi. Nu e uşor, dar n-am intrat în politică aşteptându-ne să fie. Apoi, trebuie să ne pregătim de guvernare. Iar guvernarea se câştigă, nu se primeşte cadou”, a adăugat liderul USR.

El a adăugat că politica ”e luptă zilnică, maraton de durată şi, mai ales, un joc de echipă”, care ”se face pe stradă, în Parlament, în consiliile locale şi în arena publică de aici din România”.

”E un mediu neplăcut uneori, ostil adesea, dar dacă fiecare dintre noi şi-ar întoarce privirea atunci când lucrurile nu merg aşa cum ne-am dori, ar însemna că predăm această ţară personajelor de tip Ciolacu şi Ciucă. Eu, unul, n-am de gând să fac aşa ceva. Lupta noastră continuă şi, dacă vă găsiţi un moment astăzi, reflectaţi nu la decizii luate pe persoană fizică, ci la lucrurile care ne ţin împreună”, a completat deputatul USR.

Europarlamentarul Dacian Cioloş şi-a anunţat, marţi, plecarea din USR, informând că se alătura unui nou proiect politic.

Fostul preşedinte al USR a precizat, într-o postare pe Facebook, că în Partidul REPER i se vor alătura europarlamentarii Ramona Strugariu, Dragoş Pîslaru, Alin Mituţa şi Dragoş Tudorache.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com