Cum scapi de demență la bătrânețe: S-au descoperit șapte obiceiuri sănătoase după un studiu de 30 de ani VIDEO

Vineri, 27 Mai 2022, ora 05:46
12389 citiri
Cum scapi de demență la bătrânețe: S-au descoperit șapte obiceiuri sănătoase după un studiu de 30 de ani VIDEO
Un senior activ joacă șah, alungând riscul de demență FOTO: Help Guide

Oameni de știință de la Universitățile Mississippi și Texas din Statele Unite au făcut o descoperire importanttă pentru sănătatea oamenilor care ajung la bătrânețe, după un studiu întins pe 30 de ani. Experții au găsit că șapte obiceiuri sănătoase și factori ai stilului de viață au un rol major în scăderea riscului de demență la persoanele cu cel mai mare pericol genetic.

Cercetarea a fost publicată pe 25 mai 2022 în revista Neurology a Academiei americane de neurologie, potrivit News Medical.

Cei 7 factori cardiovasculari și de sănătate ai creierului, cunoscuți sub numele ”Life’s Simple 7” (Cei șapte ai vieții simple) definiți de Asociația Inimii din Statele Unite sunt următorii: a fi activ, a mânca bine, a pierde din greutate, a nu fuma, a menține o tensiune arterială sănătoasă, a controla colesterolul și a reduce glicemia.

Aceste șapte obiceiuri sănătoase au fost asociate cu un risc mai scăzut de demență în general, chiar și pentru persoanele cu cel mai ridicat risc genetic al acestei boli.

Descoperire neobișnuită în adâncurile Pământului: Ceva uriaș nemaivăzut se mișcă acolo VIDEO

Studiul a analizat 8.823 de persoane cu ascendență europeană și 2.738 de persoane cu ascendență africană, care au fost urmărite timp de 30 de ani. Oamenii aveau o vârstă medie de 54 de ani la începutul cercetărilor.

Experții au calculat scorurile de risc genetic la începutul studiului folosind statistici la nivelul genomului bolii Alzheimer, pentru a analiza riscul de demență, la bătrânețe.

Boală ciudată ce te poate înnebuni: Afectează peste 1 miliard de oameni și nu are remediu

Până la sfârșitul studiului, 1.603 de persoane cu ascendență europeană și 631 din grupul cu ascendență africană, au dezvoltat demență. Pentru primul grup, experții au descoperit că persoanele cu cele mai mari scoruri din factorii stilului de viață au avut un risc mai scăzut genetic de demență. Categoriile intermediare și înalte au fost asociate cu un risc mai mic cu 30%, respectiv cu 40%.

Pentru cei cu ascendență africană, categoriile intermediare și înalte au fost asociate cu un risc mai mic de demență cu 6%, respectiv cu 7%.

Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a revenit cu precizări după ce a declarat că ”Buzăul nu e în Moldova”. Afirmația a fost făcută în legătură cu autostrada care va lega Moldova de...
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
#dementa prevenire, #dementa batranete, #dementa cauze, #factori risc Alzheimer, #Alzheimer, #obiceiuri sanatoase , #stiri sanatate