Demachierea, crucială pentru un ten frumos. De ce este o etapă necesară chiar dacă nu purtăm machiaj

Advertorial
Marti, 05 Aprilie 2022, ora 12:05 7867 citiri
Demachierea tenului este prima etapă din rutina de îngrijire FOTO Unsplash

Tenul nostru necesită o îngrijire atentă deoarece este mult mai agasat decât ne-am putea imagina: machiaj pe care ajungem să îl îndepărtăm uneori și după 12 ore, praf, razele puternice ale soarelui, iar lista factorilor poate continua.

Demachierea este crucială pentru a ne asigura că fața noastră este curată și pentru a putea continua ulterior cu aplicarea celorlalte produse de îngrijire. În mod eronat, femeile tind să creadă că trebuie să se demachieze doar dacă au purtat machiaj în ziua respectivă și că, în caz contrar, nu au ce îndepărta.

Totuși, dacă la sfârșitul unei astfel de zile faceți un experiment și vă ștergeți fața cu o dischetă demachiantă, veți observa că nu va rămâne albă, din contră. Praful și impuritățile se depun pe tenul nostru pe parcursul zilei chiar dacă nu se vede cu ochiul liber. În lipsa demachierii, impuritățile rămân blocate în pori și pot să apară puncte negre și coșuri.

Cu alte cuvinte, demachierea trebuie să facă parte din rutina noastră zilnică de îngrijire indiferent de produsele aplicate, sau nu, pe față.

În cazul în care ați purtat machiaj este recomandată demachierea în doi pași, adică trebuie să folosiți două produse pentru a vă asigura că l-ați îndepărtat în totalitate.

În primă fază trebuie să îndepărtați cea mai mare parte a machiajului folosind un produs potrivit pentru tenul vostru. De exemplu, dacă aveți ten mixt sau gras, o variantă bună ar fi folosirea dischetelor demachiante îmbibate în apă micelară. Totuși, frecarea tenului cu dischete ar putea fi prea agresivă pentru un ten sensibil, caz în care puteți încerca să folosiți un ulei demachiant sau o cremă demachiantă.

A doua etapă este reprezentată de curățarea în profunzime și puteți folosi un gel demachiant sau o spumă.

În funcție de problemele pe care le are tenul vostru puteți încerca demachiante formulate special în acest sens, cum ar fi: apă micelară cu acid hialuronic, apă micelară și tonică, spumă micelară cu rol în combaterea zonelor roșii de pe ten, spumă micelară pentru ten acneic sau pigmentat, dar și produse pentru ten deshidratat sau pentru a ține excesul de sebum sub control.

Abia acum, după ce v-ați curățat tenul în profunzime și l-ați uscat, puteți trece mai departe la aplicarea celorlalte produse din rutina de îngrijire.

Fiecare experiență privind rutina de îngrijire a pielii este unică.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News