Momentul când sicriul reginei Elisabeta a II-a a ajuns la Londra, din Scoția VIDEO

Marti, 13 Septembrie 2022, ora 22:02
2838 citiri
Momentul când sicriul reginei Elisabeta a II-a a ajuns la Londra, din Scoția VIDEO
Regina Elisabeta a II-a a decedat la 96 de ani FOTO captură YouTube

Sicriul cu rămăşiţele pământeşti ale reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii a ajuns marţi seară, 13 septembrie, la Londra, după cinci zile de la decesul suveranei survenit la castelul Balmoral din Scoţia, relatează AFP.

Sicriul a fost adus la Londra de un avion al Royal Air Force şi a fost însoţit de prinţesa Anne, fiica reginei defuncte.

Sicriul regal a fost transportat într-un vehicul mortuar la Buckingham Palace, unde a fost întâmpinat de regele Charles al III-lea şi de alţi membri ai familiei regale, precum şi, în faţa palatului, de o mulţime nerebădătoare să-i prezinte reginei defuncte omagiile înaintea funeraliilor ce vor avea loc luni, potrivit Agerpres.

Mesajul prințesei Anne, singura fiică a reginei Elisabeta a II-a

Prinţesa Anne a afirmat, marţi, într-un mesaj în social media, că a fost norocoasă pentru că a putut fi alături de mama ei în ultimele 24 de ore de viaţă.

”Am avut norocul să împărtăşesc ultimele 24 de ore din viaţa mamei mele dragi. A fost o onoare şi un privilegiu să o însoţesc în ultima ei călătorie. Faptul că am văzut dragostea şi respectul arătate de atât de mulţi oameni în aceste zile a fost o experienţă plină de smerenie, dar şi înălţătoare”, a scris prinţesa Anne.

Potrivit BBC, regina Elisabeta a II-a şi-a dorit ca unica ei fiică - Prinţesa Anne - să aibă rolul principal în escortarea sicriului ei în zilele dintre decesul ei şi funeralii.

”Această dorinţă reflectă nu doar povara practică pe care o astfel de sarcină ar fi pentru Regele Charles, ci şi statutul Prinţesei Anne ca o stâncă a familiei. Zilele regelui au fost până acum un vârtej, fiind nevoit să găsească un echilibru între durerea personală şi îndatoririle sale faţă de stat ca noul monarh. Aşa că sora lui a preluat conducerea în rolul foarte public de a fi alături de sicriu cu trupul neînsufleţit al mamei sale. Este un rol care îi recunoaşte importanţa vitală pentru răposata ei mamă şi pentru fratele ei - dar şi statutul ei de cel mai ocupat şi mai muncitor membru al Familiei Regale. Numai anul trecut a participat la peste 380 de angajamente oficiale”, notează BBC.

Alarmă în Londra: Doi cai din armata britanică au scăpat liberi pe stradă. O persoană a fost rănită FOTO/VIDEO
Alarmă în Londra: Doi cai din armata britanică au scăpat liberi pe stradă. O persoană a fost rănită FOTO/VIDEO
Autorităţile din capitala britanică au anunțat miercuri, 24 aprilie, că mai mulți cai, între care unul plin de sânge, au fost scăpaţi de sub control în Londra şi cel puţin o persoană...
Orba acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orba acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#deces regina elisabeta, #Elisabeta a II a Marea britanie, #sicriu, #Londra , #Marea Britanie