Mesajele de regret ale liderilor politici din România după moartea Reginei Elisabeta a II-a: ”Un simbol excepţional al loialităţii şi al angajamentului faţă de serviciul public”

Joi, 08 Septembrie 2022, ora 21:50
3055 citiri
Mesajele de regret ale liderilor politici din România după moartea Reginei Elisabeta a II-a: ”Un simbol excepţional al loialităţii şi al angajamentului faţă de serviciul public”
Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a murit, la 96 de ani FOTO Hepta

Liderii politici din România au transmis joi, 8 septembrie, mesaje de condoleanțe după moartea Reginei Elisabeta a II-a.

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, într-un mesaj postat pe Twitter, că domnia monarhului britanic reprezintă ”un simbol excepţional al loialităţii şi al angajamentului faţă de serviciul public”.

”Sincere condoleanţe la trecerea în nefiinţă a Majestăţii Sale Regina Elisabeta a II-a. Domnia Majestăţii Sale, care s-a întins pe parcursul a şapte decenii, a modelat istoria modernă şi reprezintă un simbol excepţional al loialităţii şi al angajamentului faţă de serviciul public. Românii sunt alături de poporul britanic şi de Familia Regală”, a scris şeful statului pe Twitter.

”Suntem alături de poporul britanic și familia regală în aceste momente grele, în care Majestatea Sa Regina Elisabeta a Marii Britanii și Irlandei de Nord a trecut la cele veșnice.

Transmit condoleanțe Familiei Regale Britanice! Dumnezeu să o odihnească în pace!”, a transmis și premierul Nicolae Ciucă, pe Twitter.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, lider al PSD, a transmis că Majestatea Sa Regina Elisabeta a II-a a construit punţi între naţiuni pentru generaţiile viitoare.

El a postat pe Twitter un mesaj în limba engleză, în care spune că a aflat ”cu profundă tristeţe” despre decesul Reginei Elisabeta a II-a şi a transmis condoleanţe Familiei Regale şi cetăţenilor din Regatul britanic.

”Majestatea Sa Regina Elisabeta a construit punţi între naţiuni şi oameni care vor rămâne pentru generaţiile ce vin”, a scris Marcel Ciolacu.

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a scris, pe Facebook, că Regina Elisabeta a II-a va rămâne în amintirea întregii lumi drept un simbol al demnităţii şi stabilităţii.

”Condoleanţele noastre merg către familia regală şi întregul popor al Marii Britanii. Regina Elisabeta a II-a va rămâne în amintirea întregii lumi drept un simbol al demnităţii şi stabilităţii. Majestatea Sa s-a aflat alături de poporul britanic timp de peste 70 de ani în momente de celebrare la fel ca în momentele dificile fiind monarhul britanic cu cea mai lungă domnie din istoria Regatului. Regina Elisabeta a II-a, care recent a celebrat Jubileul de Platină, este pentru cei mai mulţi oameni din întreaga lume singurul monarh britanic cu care am fost contemporani. Decesul Majestăţii Sale este cu adevărat finalul unei ere”, a scris liderul USR.

Moartea Reginei Elisabeta a II-a marchează sfârşitul unei ere istorice, a afirmat joi și vicepremierul Kelemen Hunor, lider al UDMR.

”Astăzi a decedat Regina Elisabeta a II-a. Moartea sa marchează sfârşitul unei ere istorice. A fost monarhul Regatului Unit timp de peste şapte decenii, unul dintre cei mai respectaţi şi iubiţi şefi de stat din lume. Noi, cei din Transilvania, am apreciat faptul că, prin stră-străbunica sa, a fost urmaşa unei vechi familii din această regiune. Odihnească-se în pace”, a scris Kelemen Hunor pe Facebook.

Familia Regală şi-a exprimat ”marea durere” la vestea trecerii la cele veşnice a Majestăţii Sale Regina Elisabeta a II-a a Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord.

”Majestatea Sa Margareta a României şi Alteţa Sa Regală Principele Consort, alături de întreaga Familie Regală, au aflat cu mare durere vestea trecerii la cele veşnice a Majestăţii Sale Regina Elisabeta a II-a a Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord. Suverana britanică a încetat din viaţă în această seară la Castelul Balmoral, în Scoţia”, a transmis, joi seară, Biroul de presă al Majestăţii Sale Custodele Coroanei.

Regina Elisabeta a II-a şi Regele Mihai I, ambii descendenţi ai Reginei Victoria, ”au fost legaţi întreaga viaţă prin afecţiune, admiraţie şi prietenie”, se arată în comunicat.

”Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei a avut în Regina Elisabeta a II-a, de-a lungul întregii vieţi, un inegalabil sprijin, model de cârmuire regală şi curaj, un far luminos. Regina Elisabeta a fost mereu prezentă în viaţa Familiei Regale române şi a păstrat o neîntreruptă legătură de familie. După dispariţia Regelui Mihai şi a Ducelui de Edinburgh, pentru Majestatea Sa Margareta, Regina Elisabeta a II-a a fost un punct de referinţă fundamental, un sprijin moral, intelectual, afectiv şi instituţional”, subliniază sursa citată.

Custodele Coroanei, Margareta, a trimis o scrisoare noului suveran britanic.

”Toate generaţiile din Familiile Regale română şi britanică au fost apropiate, dar pentru generaţia de astăzi Regina Elisabeta a II-a şi Principele Philip rămân drept modele spirituale şi profunde surse de inspiraţie”, precizează Casa Regală.

Regina Elisabeta a II-a, cel mai faimos monarh din lume, a murit joi, la vârsta de 96 de ani, în Castelul Balmoral din Scoţia, alături de familia sa şi de fiul său, prinţul Charles, care i-a succedat automat.

”Regina a murit liniştită la Balmoral în această după-amiază. Regele şi regina consoartă vor rămâne la Balmoral în această seară şi se vor întoarce la Londra mâine”, a precizat Palatul Buckingham.

Drapelul britanic a fost coborât în bernă joi, la Palatul Buckingham - unde s-au strâns sute de persoane - în momentul anunţului morţii reginei Elisabeta a II-a, transmite AFP.

Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Preşedintele Klaus Iohannis se teme cu privire la eventuale tensiuni în coaliția de guvernare PSD-PNL după ce partidele au decis să susțină candidați diferiți la primăria Capitalei în...
Dan Barna: ”PNL a murit sufocat de Iohannis cu perna pe gură şi aruncat sub patul PSD”
Dan Barna: ”PNL a murit sufocat de Iohannis cu perna pe gură şi aruncat sub patul PSD”
Vicepreşedintele USR Dan Barna a afirmat luni, 22 aprilie, la Ploieşti, că PNL-ul pe care îl ştiau cei care credeau în democraţie şi în drumul european al României ”a murit sufocat de...
#deces regina elisabeta, #mesaje condoleante, #Klaus Iohannis presedinte, #Nicolae ciuca premier , #stiri politice