A murit actrița Mylene Demongeot. Seria TV din anii '70 care a făcut-o celebră

Joi, 01 Decembrie 2022, ora 20:19 3242 citiri
Mylene Demongeot a învins de două ori cancerul FOTO captură YouTube

Actrița franceză Mylene Demongeot a murit joi, 1 decembrie, la vârsta de 87 de ani, după o carieră de 70 de ani, a afirmat pentru AFP reprezentanta sa de presă.

Mylene Demongeot, cunoscută și ca o activistă pentru mediu şi drepturile animalelor, a murit joi după-amiază într-un spital din Paris.

Mylene Demongeot a apărut în mai mult de 70 de filme. A debutat la 17 ani cu rolul Nicole din ”Les enfants de l'amour” (1953), dar faima internațională a căpătat-o spre sfârșitul anilor '50. Primul ei rol remarcabil a fost în ”Sois belle et tais-toi” (1958), în care a jucat o contrabandistă de bijuterii în vârstă de 17 ani.

A jucat alături de David Niven, Alain Delon, Steve Reeves, Roger Moore, Louis De Funes, etc.

De la trilogia ”Fantomas” din anii 1960 până la trilogia ”Camping” o jumătate de secol mai târziu, fiecare generaţie va avea propria sa amintire despre această actriţă îndrăgită.

Blondă, zâmbitoare, Mylene Demongeot a fost adesea comparată cu Brigitte Bardot, cu care împărtăşea dragostea pentru animale şi pentru mediu şi chiar a fost prezentată ca rivală a acesteia, potrivit Adevărul.

La 86 de ani, după ce a învins de două ori cancerul, apoi Covid-19, a jucat până la sfârșitul vieții în ”Maison de retraite”, o comedie regizată de Thomas Gilou, cu Kev Adams şi Gerard Depardieu, unul dintre puţinele filme franceze care a depăşit două milioane de spectatori în 2022.

Ambiția actriței a fost să adapteze pentru cinematografie Adio Harkov, povestea mamei și a bunicii sale, două femei ”de un curaj incredibil” născute în Ucraina.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii
Poza Ionut175
Ionut175
rank 5
933 citiri.condoléances