A murit actrița Mylene Demongeot. Seria TV din anii '70 care a făcut-o celebră

Joi, 01 Decembrie 2022, ora 20:19
3572 citiri
A murit actrița Mylene Demongeot. Seria TV din anii '70 care a făcut-o celebră
Mylene Demongeot a învins de două ori cancerul FOTO captură YouTube

Actrița franceză Mylene Demongeot a murit joi, 1 decembrie, la vârsta de 87 de ani, după o carieră de 70 de ani, a afirmat pentru AFP reprezentanta sa de presă.

Mylene Demongeot, cunoscută și ca o activistă pentru mediu şi drepturile animalelor, a murit joi după-amiază într-un spital din Paris.

Mylene Demongeot a apărut în mai mult de 70 de filme. A debutat la 17 ani cu rolul Nicole din ”Les enfants de l'amour” (1953), dar faima internațională a căpătat-o spre sfârșitul anilor '50. Primul ei rol remarcabil a fost în ”Sois belle et tais-toi” (1958), în care a jucat o contrabandistă de bijuterii în vârstă de 17 ani.

A jucat alături de David Niven, Alain Delon, Steve Reeves, Roger Moore, Louis De Funes, etc.

De la trilogia ”Fantomas” din anii 1960 până la trilogia ”Camping” o jumătate de secol mai târziu, fiecare generaţie va avea propria sa amintire despre această actriţă îndrăgită.

Blondă, zâmbitoare, Mylene Demongeot a fost adesea comparată cu Brigitte Bardot, cu care împărtăşea dragostea pentru animale şi pentru mediu şi chiar a fost prezentată ca rivală a acesteia, potrivit Adevărul.

La 86 de ani, după ce a învins de două ori cancerul, apoi Covid-19, a jucat până la sfârșitul vieții în ”Maison de retraite”, o comedie regizată de Thomas Gilou, cu Kev Adams şi Gerard Depardieu, unul dintre puţinele filme franceze care a depăşit două milioane de spectatori în 2022.

Ambiția actriței a fost să adapteze pentru cinematografie Adio Harkov, povestea mamei și a bunicii sale, două femei ”de un curaj incredibil” născute în Ucraina.

Îngrijorare la nivel mondial: A crescut brusc numărul cazurilor de cancer la tineri
Îngrijorare la nivel mondial: A crescut brusc numărul cazurilor de cancer la tineri
Numărul cazurilor de cancer în rândul tinerilor au crescut brusc, manifestând tendinţe îngrijorătoare la nivel mondial. Specialişti în domeniul medical spun că există măsuri de...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#deces actrita, #actrita franceza murit, #cancer, #Mylene Demongeot , #stiri vedete
Comentarii
Poza Ionut175
Ionut175
rank 5
933 citiri.condoléances