Ce se întâmplă cu David Popovici, care a avut un an 2023 sub așteptări

Vineri, 12 Ianuarie 2024, ora 08:06
2405 citiri
Ce se întâmplă cu David Popovici, care a avut un an 2023 sub așteptări
David Popovici. Foto: Facebook / David Popovici

Sportivul român a ratat Mondialele în bazin normal, iar la Europenele în bazin scurt a obţinut un singur bronz. Deși rezultatele sunt sub așteptări, președintele Federației Române de Natație susține că David este în grafic, privind obiectivul său principal, acela de a câștiga o medalie la Jocurile Olimpice.

„Eu pot spune un singur lucru. David și-a îndeplinit obiectivul. El trebuia să ia o medalie la europenele de la Otopeni, din 2023, și a făcut-o. Conform planului de pregătire, el este pe drumul cel bun. Este la nivelul de performanță care se preconiza la acea dată, urmând ca acesta să crească de la o lună la alta. Nu va merge la Mondiale, cel mai probabil, pentru că dorește să rămână și să se pregătească”, a spus Camelia Potec, conform iamsport.ro.

Camelia Potec a spus și care e programul sportivului și că ținta sunt Jocurile Olimpice de la Paris. „Urmează să stabilească dacă va merge la Europene, dar trebuie să vedem când vor fi acestea, unde. Cred că e mai importantă data decât locul unde se vor ține. Dar se adună și oboseala unor zboruri cu escală, desigur. Însă perioada, cum spuneam, e mai importantă, pentru că totul se construiește în jurul Parisului, în jurul Jocurilor Olimpice. Dacă vor fi cu 3-4 săptămâni înainte de acestea, sigur că David nu va merge la Europene”, a explicat fosta sportivă care nu vrea să vorbească despre faptul că David ar fi slăbit.

A treia medalie pentru România la Campionatul European. Bilanțul după prima zi de finale
A treia medalie pentru România la Campionatul European. Bilanțul după prima zi de finale
Echipajul de 8 plus 1 masculin al României, format din Mihăiță Țigănescu, Ciprian Tudosă, Florin Arteni, Mugurel Semciuc, Constantin Adam, Sergiu Bejan, Ștefan, Berariu. Florin Lehaci,...
Van Groningen și Cozmiuc au dat lovitura la Europene. Primul aur pentru România
Van Groningen și Cozmiuc au dat lovitura la Europene. Primul aur pentru România
Echipajul de dublu vâsle categorie ușoară, format din Gianina van Groningen (fostă Beleagă) și Ionela Cozmiuc, a cucerit sâmbătă prima medalie de aur pentru România la Campionatele...
#David Popovici, #rezultate, #obiectiv, #grafic, #medalie, #olimpiada , #stiri din sport