Nou record stabilit de David Popovici în proba regină a natației

Duminica, 28 Ianuarie 2024, ora 12:02
4130 citiri
Nou record stabilit de David Popovici în proba regină a natației
David Popovici e legitimat la CS Dinamo FOTO facebook

Înotătorul român David Popovici participă în perioada 26-28 ianuarie la un prestigios concurs din Luxemburg, EuroMeet, la care a câștigat sâmbătă primul său titlu al anului.

Sportivul legitimat la CS Dinamo s-a înscris în patru probe, 50 de metri fluture (vineri), 50 și 200 de metri (sâmbătă), și 100 de metri liber (duminică). Seriile de calificare se desfășoară dimineața, iar finalele seara.

În prima probă, vineri, 50 de metri fluture, David Popovici s-a calificat în finală cu al optulea timp (24.06), iar în finală s-a clasat tot pe locul 8, cu 23.97, proba fiind câștigată de portughezul Diogo Ribeiro, cu 23.41.

Sâmbătă dimineață, David Popovici a dominat calificările la 200 de metri liber, ajungând în finală cu cel mai bun timp, 1:48.17.

În schimb, la 50 de metri liber, Popovici a ratat calificarea în finala A, ocupând locul 11, cu timpul de 22,91 secunde.

Sâmbătă seara, în finala de la 200 de metri liber, David Popovici a cucerit primul titlu al anului, impunându-se detașat, cu timpul de 1:46.19.

Duminică dimineață, în calificările de la 100 de metri liber, proba regină a natației (în care deține și recordul mondial, 46.86), Popovici a stabilit un nou record al competiției, 48.43, cel mai bun timp al seriilor. Finala are loc duminică după-amiază.

Cu scopul de a se putea pregăti mai bine pentru Jocurile Olimpice de la Paris, David Popovici a refuzat participarea la Campionatul Mondial de la Doha (11-18 februarie).

David Popovici s-a lăsat de școală la 19 ani. Care e motivul
David Popovici s-a lăsat de școală la 19 ani. Care e motivul
Înotătorul român David Popovici (19 ani) a luat o decizie radicală privitoare la studiile sale, renunțând la facultate după mai puțin de un an. Conform Fanatik.ro, David Popovici și-a...
Medaliat la Europene, trăiește din salariul minim: ”Ori mă mut din țară, ori mă las. Nu se mai poate așa!”
Medaliat la Europene, trăiește din salariul minim: ”Ori mă mut din țară, ori mă las. Nu se mai poate așa!”
Înotătorul român Andrei Ungur (25 de ani), medaliat cu bronz la Campionatele Europene în bazin scurt de la Otopeni în proba de 100 m spate, în 2023, a dezvăluit dificultățile financiare...
#David Popovici, #record, #inot, #proba , #stiri din sport