L'Equipe i-a luat pulsul lui David Popovici după finala pierdută: "A fost groaznic. Da, a fost groaznic"

Marti, 25 Iulie 2023, ora 22:21
12742 citiri
L'Equipe i-a luat pulsul lui David Popovici după finala pierdută: "A fost groaznic. Da, a fost groaznic"
David Popovici FOTO Facebook

Mare favorit şi campion en-titre, românul David Popovici a cedat în ultimii metri şi nu a mai urcat pe podiumul probei de 200 m, câştigată de Matthew Richards, scrie lequipe.fr, care povesteşte cum a trăit campionul eşecul de la Fukuoka.

Înainte de a răspunde la întrebările jurnaliştilor în coridorul lung al zonei mixte, David Popovici a spus pur şi simplu că "trebuia să se aşeze". Epuizat, românul s-a dus să găsească un scaun în capătul celălalt. După câteva minute, cu fizioterapeutul său alături, a sosit presa. O singură întrebare pentru a înţelege eşecul său uriaş de la 200 de metri, unde a terminat în agonie şi pe locul 4, în 1'44''90.

Ce s-a întâmplat în ultimii 50 de metri, înotaţi în 28'12? "A fost groaznic. Da, a fost groaznic", repetă el. "Dar înseamnă că ceva poate fi îmbunătăţit, iar acesta este un lucru bun. Dacă faci o cursă perfectă, ştii că aproape ţi-ai atins limita şi nu poţi face nimic mai bun. Mă bucur că mi se întâmplă acum, sunt sigur că are sens şi voi învăţa din asta". Chiar în spatele lui, antrenorul său, Adrian Rădulescu, îl ascultă şi zâmbeşte. Probabil că se gândeşte că sfatul său de a se inspira de la stoici nu este în zadar. Cu atât mai mult în momente ca acestea.

Revenire la 100 m

Până acum, tânărul de 18 ani a reuşit totul. Chiar şi examenul de Bacalaureat din iunie. În urmă cu un an, la Budapesta, el a distrus totul câştigând titlurile mondiale la 100 m şi 200 m. Câteva luni mai târziu, la Roma, la Campionatele Europene, a doborât recordul mondial la 100 m în 46''86. În decurs de un an, a devenit o vedetă. În Japonia, la 200 m, o cursă pe care o iubeşte, i s-a prezis chiar că va bate recordul mondial al lui Paul Biedermann de 1'42''00.

Totul părea să-i meargă ca pe roate, cu cel mai bun timp al său în semifinale de 1'44''70. În finală, pe culoarul 4, a pornit pe timpul record de 23'74. Până la linia de 150 de metri, el şi-a păstrat poziţia de lider înainte de a se prăbuşi. Pe ultimii metri, tânărul vânător de anul trecut a căzut pradă cuplului britanic format din Matthew Richards (locul 1 în 1'44''30) şi Tom Dean (locul 2 în 1'44''32), urmat de coreeanul Hwang Sun-woo (locul 3 în 1'44''42). Gol, nu a mai rămas niciun strop de benzină, nimic.

Cum îţi revii la 100 de metri după un astfel de eşec? "Din fericire, este de două ori mai scurt. Asta nu înseamnă că nu va durea. Pentru mâine (marţi seară, în probele de 100 m), trebuie doar să mă asigur că am un somn bun, să mănânc bine şi să mă recuperez. O să îmi fac treaba". Munca grea încă îl aşteaptă, scrie lequipe.fr.

David Popovici s-a lăsat de școală la 19 ani. Care e motivul
David Popovici s-a lăsat de școală la 19 ani. Care e motivul
Înotătorul român David Popovici (19 ani) a luat o decizie radicală privitoare la studiile sale, renunțând la facultate după mai puțin de un an. Conform Fanatik.ro, David Popovici și-a...
Nicușor Dan tocmai a dat cărțile pe față. De ce și-a dat demisia din USR, partidul pe care l-a creat
Nicușor Dan tocmai a dat cărțile pe față. De ce și-a dat demisia din USR, partidul pe care l-a creat
Nicușor Dan a dat cărțile pe față după ani buni. Primarul Bucureștiului a explicat de ce a ieșit din USR, partidul pe care l-a fondat. Ruptura dintre Nicușor Dan și USR a surprins pe...
#David Popovici, #LEquipe, #Adrian Radulescu , #stiri din sport