David Popovici e dublu campion european. Românul a mai bătut un record mondial!

Luni, 15 August 2022, ora 19:10 12244 citiri
David Popovici

Înotătorul David Popovici (17 ani), campion european şi recordmen mondial la 100 metri liber, a evoluat luni pentru un nou titlu la Campionatul European de Nataţie de la Roma, de această dată în proba de 200 de metri liber.

Elevul antrenorului Adrian Rădulescu a reuşit duminică să câştige prima semifinală şi să se califice fără emoţii în finala probei de 200 de metri liber, cu cel mai bun timp: 1:44.91.

În finala de luni, Popovici și-a confirmat statutul de mare favorit, terminând primul, cu o nouă evoluție foarte bună, cu 1:42.97, un nou record mondial de juniori.

Românul de 17 ani a condus cursa de la un capăt la altul şi a fost urmat de elveţianul Antonio Djakovic (1:45.60), la o distanță colosală, de aproximativ două secunde și jumătate. Popovici a obţinut al treilea cel mai bun timp al probei din istorie.

David Popovici a mai obţinut o medalie de aur la Roma, în proba de 100 m liber, în care a stabilit şi recordul mondial de seniori, cu 46.86. Românul va mai concura la Europene și în proba de 400 de metri liber.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii
Poza radu
radu
rank 5
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Bravo, Copile! Bravo, Antrenorului! Bravo, Părinților!