Cu David Popovici în bazin, România și Ungaria s-au bătut pentru aur la Europeanul de natație. Finalul ștafetei a fost de infarct

Miercuri, 06 Iulie 2022, ora 19:29 19876 citiri
David Popovici și colegii săi, nedaliați cu argint la Europene

Ştafeta combinată de 4x100 metri liber a României, din care face parte şi David Popovici, a concurat miercuri, 6 iulie, în finală la Campionatul European de nataţie pentru juniori, la Otopeni.

Dimineață, David Popovici, Ştefan Cozma, Anastasia Bako şi Irina Preda au încheiat cursa din serii cu timpul de 3:36.14, al şaselea al seriilor.

După-amiază, în finală, alături de David Popovici au apărut Patrick Dinu, Bianca Costea și Rebecca Diaconescu.

România a condus ștafeta până după ultimul schimb, însă Rebecca Diaconescu a fost întrecută pe ultimii metri de reprezentanta Ungariei.

Delegaţia României a câştigat până acum trei medalii la CE de înot pentru juniori de la Otopeni: două de aur prin ştafeta masculină 4x100 m liber, alcătuită din David Popovici, Vlad Stancu, Ştefan Cozma şi Patrick Sebastian Dinu, şi prin David Popovici în proba de 200 m liber şi una de argint prin ştafeta mixtă de 4x100 m liber David Popovici, Patrick Sebastian Dinu, Bianca Costea şi Rebecca Aimee Diaconescu.

Campionatele Europene de înot pentru juniori 2022 se desfăşoară la Complexul Olimpic de Nataţie Otopeni în perioada 5-10 iulie. La competiţie participă 494 de sportivi din 42 de ţări. România este reprezentată de 26 de înotători, 14 la masculin şi 12 la feminin.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News