Care este cel mai indicat mod de a-ţi plăti datoriile la început de an. Cum ar fi posibil să economiseşti în acelaşi timp

Vineri, 06 Ianuarie 2023, ora 08:30
13159 citiri
Care este cel mai indicat mod de a-ţi plăti datoriile la început de an. Cum ar fi posibil să economiseşti în acelaşi timp
Dacă vă confruntați cu restante, apelarea la fondul de urgență, realizat pe timpul anului trecut, poate fi de mare ajutor FOTO Pixabay.com

Suntem la început de an şi ca de fiecare dată suntem destul de strâmtoraţi până la primul salariu. Unii dintre noi, poate, am amânat plăţi importante, rate la bănci, facturi consistente, ca să putem avea sărbători decente în familie.

Zare.com îţi explică în cadrul rubricii Banii tăi cum poţi gestiona cel mai bine datoriile acumulate la final de an.

Cea mai bună modalitate de a vă achita datoria este să începeţi cu un mic plan, mult calm şi să notaţi, în primul rând, care dintre acestea are cea mai mare ca valoare de plată sau care dintre ele are prioritate, care vă poate crea probleme in viitorul imediat.

În cele mai multe cazuri, cea mai impozantă datorie are cea mai mare rată a dobânzii iar stingerea cu întâietate a acestui tip de datorie poate oferi mai multă eliberare de tensiune.

Sau, poate, prioritară este achitarea facturilor la energie electrică, pentru că ati acumulat mai multe restanţe şi nu aţi risca să rămâneţi fără lumină, spre exemplu.

Cea mai comodă motodă de a plăti datoria

Una dintre cele mai rapide modalități de a plăti datoria este să acordați prioritate plății celei care vă costă cei mai mulți bani, care este, în mod normal, cea care are cea mai mare rată a dobânzii.

Dacă datoriile au rate similare ale dobânzii, puteţi fie să abordaţi, mai întâi, cea mai mare sumă pentru a face progrese în achitarea acesteia, fie cea mai mică sumă, dacă vă va oferi un sentiment rapid de realizare și motivație atunci când faceţi plata finală mai repede.

Este mai bine să plăteşti datoria sau să economiseşti bani

A alege dacă să plătiți datoria sau să economisiți bani poate fi dificil, deoarece ambele sunt importante. Cu toate acestea, poate avea mai mult sens să începeti prin a vă achita datoria, deoarece este probabil să acumulaţi mai multă dobândă decât aţi câștiga din economiile stranse în această perioadă de timp.

Dacă vă confruntați cu datorii și aveți un fond de urgență (fondul pentru zile grele) rezervat, poate doriți să vă gândiți să vă achitați datoria cu acest fond pentru a evita acumularea restanţe la datorie.

Pot scăpa de datorii și pot economisi în același timp

Dacă vreti să știţi cum să scăpaţi de datorii și să economisești în același timp, există câteva lucruri de luat în considerare. După cum am menționat mai devreme, probabil, cel mai bine este să acordați prioritate plății celei mai consistente datorii, cum ar fi ratele la casă

Cu toate acestea, dacă vă aflați cu niște bani în plus, s-ar putea să doriți să luați în considerare deschiderea unui cont de economii care să plătească o rată competitivă a dobânzii.

Obligațiunile cu rată fixă ​​tind să ofere cele mai atractive rate, dar dacă doriți flexibilitatea de a vă retrage economiile oricând aveți nevoie, un cont de economii cu acces ușor poate fi o opțiune mai bună.

CEC Bank te învaţă să fii responsabil cu banii tăi!

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#datorii, #casa, #rate, #bani, #cont de economii, #fond de urgenta , #Banca