Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Verdict: Valcov a plagiat. O comisie din CNATDCU propune retragerea titlului de doctor

Miercuri, 29 Aprilie 2020, ora 07:53
5296 citiri
Verdict: Valcov a plagiat. O comisie din CNATDCU propune retragerea titlului de doctor
Foto: Alexandru Dobre/Mediafax/ Hepta.ro

Aproximativ 50 de pagini, reprezentand 23% din teza de doctorat a lui Darius Valcov reprezinta preluare integrala sau partiala din alti autori, este concluzia Comisiei de lucru a CNATDCU, care a analizat sesizarea de plagiat in acest caz, propunand retragerea titlului de doctor.

"In urma analizei efectuate, am constatat ca teza de doctorat "Perfectionarea managementului financiar al intreprinderii in perspectiva aderarii Romaniei la Uniunea Europeana" elaborata si sustinuta in anul 2008 de Domnul VALCOV D. DARIUS BOGDAN la Academia de Studii Economice din Bucuresti include texte copiate din alti autori fara ca acestea sa fie citate conform normelor academice si fara a indica sursa, peste 80 de pagini.

Constatand aceste abateri grave de la etica cercetarii, consider ca se confirma existenta plagiatului inscrisa in sesizarea UEFISCDI nr. 516/27.02.2019 cu privire la teza de doctorat "Perfectionarea managementului financiar al intreprinderii in perspectiva aderarii Romaniei la Uniunea Europeana" elaborata si sustinuta in anul 2008 de Domnul VALCOV D. DARIUS BOGDAN si propun retragerea titlului de doctor in Finante domnului VALCOV D. DARIUS BOGDAN", afirma in raportul sau prof. univ. dr. Alin Marius Andries.

Alti membri remarca faptul ca, din cele 212 pagini ale lucrarii, 50 sunt preluate integral sau partial din alti autori, fara citarea sursei, iar in cazul a 30 de pagini, citarea este eronata si sustin de asemenea retragerea titlului de doctor, conform propunerii Comisiei de Etica a ASE.

"Din cele 212 pagini ale tezei, 50 de pagini, reprezentand 23% din teza, sunt preluate in bloc sau cu mici ajustari, fara indicarea sursei; alte 30 de pagini sunt preluate cu citari gresite", este concluzia altui membru al comisiei, care sustine retragerea titlului de doctor.

Decizia finala apartine Consiliului General al CNATDCU, nefiind inca facuta publica.

Darius Valcov, fost consilier de stat in aparatul de lucru al premierului Viorica Dancila si unul dintre cei mai apropiati colaboratori ai fostului presedinte al Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, a plagiat un sfert din teza de doctorat in finante fara sa indice vreo sursa, a decis Comisia de Etica si Deontologie Profesionala de la Academia de Studii Economice (ASE), in urma unei sesizari primite la scurt timp dupa ce PressOne a dezvaluit ca teza de doctorat a lui Valcov este plagiata.

Desi a fost invitat in fata Comisiei de Etica pentru a-si sustine pozitia fata de acuzatiile aduse si pentru a se apara, fostul consilier al premierului Dancila nu s-a prezentat.

PressOne relata in luna februarie 2019 ca Darius Valcov a plagiat mai mult de jumatate din teza de doctorat pe care a sustinut-o in 2008 la Facultatea de Finante, Asigurari, Banci si Burse de Valori din cadrul Academiei de Stiinte Economice din Bucuresti. Consilierul premierului a respins acuzatiile, afirmand ca este vorba despre o actiune de decredibilizare a sa la a carei origine ar fi "o parte din cei 19.000 de angajati ai SRI", inclusiv "acoperitii".

In 28 februarie 2019, Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) anunta ca a admis sesizarea referitoare la teza de doctorat a consilierului de stat Darius Valcov si ca urmeaza sa o analizeze.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Valcov plagiat doctorat , #stiri Darius Bogdan Valcov