Valcov trebuie sa plateasca 20.000 de lei pentru clipul in care sugera ca #rezist si FDGR sunt organizatii naziste

Joi, 20 Iunie 2019, ora 22:26 5036 citiri
Foto: captura video

Fostul consilier al premierului Viorica Dancila Darius Valcov a fost condamnat la plata a 20.000 de lei daune morale Forumului Democrat al Germanilor dupa ce a publicat pe Facebook un clip in care asocia organizatia cu insemnele naziste, gestul sau fiind considerat incalcare a dreptului la imagine si prestigiu. Decizia nu este definitiva.

Pentru aceeasi postare, Valcov a fost sanctionat si de CNCD.

"Admite in parte cererea formulata de reclamanta FORUMUL DEMOCRAT AL GERMANILOR DIN ROMANIA in contradictoriu cu paratul VALCOV DARIUS BOGDAN. Constata incalcarea de catre parat a dreptului nepatrimonial la imagine si prestigiu al reclamantei prin postarea pe pagina de Facebook a paratului a unui montaj video cu textul 'Medalia de onoare pentru Deutsche Volksgruppe in Rumanien', urmat de semnul egalitatii intre GRUPUL ETNIC GERMAN DIN ROMANIA si FORUMUL DEMOCRAT AL GERMANILOR, pe fundal rosu sub semnul svasticii.

Obliga paratul la plata catre reclamanta a sumei de 20.000 lei, cu titlu de daune morale. Obliga paratul sa publice pe pagina sa de Facebook dispozitivul acestei hotarari. Respinge ca neintemeiata solicitarea de a obliga pe viitor paratul la interzicerea unor asemenea manifestari nelegale si prejudiciatoare. Ia act ca partile au solicitat cheltuieli de judecata pe cale separata. Cu drept de apel in termen de 30 de zile de la comunicare, cererea de apel urmand a fi depusa la Judecatoria Slatina. Pronuntata azi, 20.06.2019, prin punerea solutiei la dispozitia partilor prin mijlocirea grefei instantei", se arata in minuta Judecatoriei Slatina.

Darius Vacov a postat in 2 septembrie 2018 pe pagina sa de Facebook un clip video care sugera ca #rezist si Forumul Democrat al Germanilor din Romania sunt organizatii naziste. In montaj aparea si o fotografie cu presedintele Iohannis, portretizat ca Adolf Hitler.

O luna mai tarziu, Valcov a fost sanctionat de Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii cu o amenda de 2.000 de lei pentru aceeasi postare.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News