Valcov si Pop au fost sanctionati de CNCD pentru pentru asocierea Forumului Germanilor cu nazistii

Miercuri, 03 Octombrie 2018, ora 16:07
3607 citiri
Valcov si Pop au fost sanctionati de CNCD pentru pentru asocierea Forumului Germanilor cu nazistii
Foto: Arhiva Facebook/Liviu Marian Pop

Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii i-a sanctionat pe Darius Valcov si pe fostul ministru al Educatiei, Liviu Pop, cu amenda contraventionala in valoare de 2.000 de lei, respectiv cu avertisment, pentru ca au afirmat in public ca Forumul Democrat al Germanilor e organizatie nazista.

"Fapta domnului Valcov Darius Bogdan, din data de 2 septembrie 2018, de a posta pe pagina sa de socializare un material video reprezentand un montaj care sugereaza ca Forumul Democrat al Germanilor din Romania reprezinta o organizatie nazista, sub semnul svasticii era pus semnul de egalitate intre Grupul Etnic German, organizatie fascista din timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial, si Forumul Democrat al Germanilor, constituie fapta de discriminare.

De asemenea, materialul video sugereaza ca presedintele Romaniei este liderul unei organizatii naziste", se arata in decizia CNCD in privinta lui Darius Valcov, consilierului prim-ministrului.

Valcov a publicat fisa medicala a unui protestatar si il asemana pe Iohannis cu Hitler

Acesta a fost sanctionat cu amenda contraventionala de 2.000 de lei, iar hotararea a fost adoptata cu unanimitate de voturi a celor prezenti (7).

Membrii CNCD au constatat ca si declaratia din 23 august a fostului ministru al Educatiei, Liviu Pop, potrivit careia Forumul Democrat al Germanilor ar fi continuatorul unor organizatii naziste, constituie fapta de discriminare, acesta fiind sanctionat cu avertisment.

CNCD a oferit, in cadrul comunicatului de presa, si decizia in ceea ce priveste o declaratie a purtatorului de cuvant al Bisericii Ortodoxe.

"Afirmatiile domnului Vasile Banescu, purtator de cuvant al Bisericii Ortodoxe Romane, privind necesitatea introducerii educatiei sexuale in scoli, ocazie cu care a declarat ca un factor de risc al natalitatii la fetele minore provine din randul comunitatii de rromi, nu constituie discriminare, declaratia se incadreaza in limitele libertatii de exprimare. (...) Colegiul director recomanda formatorilor de opinie, inclusiv clasei politice, sa se abtina de la utilizarea unui limbaj neadecvat, de natura sa genereze discriminare", mai arata CNCD.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#Valcov Pop sanctiune CNCD nazism , #condamnare