Valcov primea mita in pungi si discuta in cimitir de frica interceptarilor

Sambata, 14 Martie 2015, ora 19:48
26131 citiri
Valcov primea mita in pungi si discuta in cimitir de frica interceptarilor
Foto: Guvernul Romaniei

Ministrul de Finante, Darius Valcov, primea mita in pungi de plastic si se intalnea cu ceilalti suspecti anchetati de DNA in cimitir de frica sa nu fie interceptat.

Dezvaluirile au fost facute sambata seara, in fata judecatorilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, unde a fost prezentat actualul primar al Slatinei cu propunere de arestare preventiva.

Primarul orasului Slatina, Minel Prina, a fost retinut, sambata dimineata, pentru 24 de ore, in dosarul in care ministrul de Finante, Darius Valcov, este urmarit penal pentru luare de mita. Prina este acuzat de procurorii DNA de complicitate la infractiunea de trafic de influenta.

Primarul din Slatina, retinut in dosarul in care Darius Valcov e urmarit penal (Video)

La dosar, procurorii au atasat o serie de probe, printre care denunturi facute de Theodor Berna, patronul Tehnologica Radion, trimis in judecata in arest la domiciliu.

Acesta le-a spus anchetatorilor ca, in perioada in care a fost primar al Slatinei, Darius Valcov a venit la sediul firmei sale, unde a incasat mita in pungi de plastic. Mai mult, el a sustinut ca Valcov a plecat la un moment dat chiar si cu 1 milion de lei in pungi de plastic, relateaza Digi24.

In plus, cand a aflat ca s-a deschis dosarul, la inceputul acestui an, dupa ce devenise ministru de Finante, Darius Valcov le-a cerut celorlalti suspecti sa se intalneasca cu el in cimitir, ca sa nu poata fi interceptati.

Procurorii DNA nu l-au interceptat direct pe Valcov, pentru ca este senator, dar au avut mandat pentru ceilalti suspecti din dosar, informeaza sursa citata.

Totodata, in cererea de arestare preventiva a lui Minel Prina procurorii DNA mai sustin ca acesta i-a cerut lui ministrului de Finante sa opreasca o ancheta in derulare, mai exact sa intervina la Garda Financiara si chiar in minister, dupa ce procurorii DNA care investigau spalarea de bani facusera o solicitare de informatii.

De asemenea, din document mai reiese ca Valcov ar fi cheltuit o parte din banii primiti ca mita pentru a achizitiona un hotel in Slatina, care nu apare in declaratia sa de avere.

Actualul primar al Slatinei a mai declarat ca s-a intalnit in urma cu o saptamana, la Bucuresti, cu Darius Valcov, si acesta i-a spus ca daca se vor face arestari sau se va ajunge la vreun proces, nu ii va lasa singuri pe el si pe ceilalti suspecti in dosar.

De altfel, Prina a declarat ca l-a sunat in repetate randuri pe ministrul Valcov ca sa ii ceara sa opreasca ancheta celor de la Finante, iar acesta l-a linistit spunand ca se vor da cel mult cateva amenzi.

Procurorii DNA mai arata in referatul cu propunerea de arestare preventiva a primarului Minel Prina ca au fost distruse mai multe documente si hard disk-uri pentru impiedicarea unui control al ANAF.

"De altfel, pentru a impiedica efectuarea unui control de catre Agentia Nationala de Administrare Fiscala - Directia Generala Antifrauda Fiscala, la solicitarea lui Lucian Petrut Susala (fost sofer al lui Darius Valcov, director al SC Imobiliare Consloc SRL, firma administrata de Primaria Slatina, n.red.), au fost distruse mai multe documente si hard disk-uri", se spune in document, relateaza Agerpres.

Totodata, se arata ca din intregul mecanism de acte fictive incheiate pentru a justifica relatia comerciala dintre firmele implicate reiese ca "destinatarul si beneficiarul real al sumelor de bani este Darius Valcov".

Ministrul Finantelor Darius Valcov, urmarit penal pentru spaga de 2 milioane de euro

La ora transmiterii acestei stiri, sedinta de judecata este in desfasurare, urmand ca la final, magistratii sa decida daca Prina va fi sau nu arestat pentru 30 de zile, informeaza Digi24.

Ponta nu se leapada de Valcov: Va continua sa aiba un rol determinant la noul Cod Fiscal

Darius Valcov este doar urmarit penal in acest dosar. Pentru ca are si calitatea de senator, pentru arestarea sa este nevoie de ridicarea imunitatii prin votul Senatului.

Infractiunile de care este acuzat Valcov se refera in special la perioada in care acesta a fost primar la Slatinei, dar o parte vizeaza mandatul de ministru.

Darius Valcov a fost primar PDL, dar in aprilie 2012 a demisionat din partid cu putin timp inainte de alegerile locale si s-a inscris in PSD, castigand un nou mandat din partea USL.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Valcov mita pungi plastic, #Valcov cimitir interceptari , #DNA