Valcov: FMI si Banca Mondiala n-au vrut scaderea accizei. Prelungim acordul cu FMI?

Miercuri, 10 Decembrie 2014, ora 17:19
3106 citiri
Valcov: FMI si Banca Mondiala n-au vrut scaderea accizei. Prelungim acordul cu FMI?
Foto: Romania Tv

Ministrul delegat pentru Buget, Darius Valcov, a declarat miercuri ca autoritatile romane au militat, in negocierile cu FMI si Banca Mondiala, pentru o reducere a accizei, insa partenerii externi nu au fost de acord, motiv pentru care acciza va ramane la aceeasi valoare si in 2015.

"Nivelul accizei a fost discutat cu cei de la Comisia Europeana si FMI si am convenit sa pastram acelasi nivel. Noi am apreciat ca va avea un impact pozitiv o diminuare, partenerii nostri de dialog au apreciat ca trebuie sa ramana la acelasi nivel. Asa am stabilit, asa am convenit, asa am facut", a declarat ministrul, intr-o conferinta de presa sustinuta la Palatul Victoria.

Valcov a reiterat ideea ca s-a dorit un nivel mai scazut al accizei, insa partenerii externi nu au agreat aceasta propunere.

"Au spus ca trebuie sa ramana exact la acelasi nivel, pentru a vedea daca avem excedent la venituri. Ramane la acelasi nivel, s-a schimbat doar metoda de calcul", a adaugat ministrul delegat.

Ponta le cere ministrilor sa lucreze non-stop la buget: Cand trebuie sa fie gata

Acesta a fost intrebat de jurnalisti si cati bani din supra-acciza au fost alocati pentru autostrazi. La inceputul acestui an, cand a fost introdusa taxa suplimentara pe carburanti, premierul Victor Ponta spunea ca banii obtinuti astfel vor fi investiti in austostrazi. Supra-acciza a dus la scumpirea benzinei si a motorinei cu 42 de bani pe litru.

"Banii din taxe merg la buget, apoi la Guvern, care ii repartizeaza la ministere, care ii repartizeaza mai departe...", a declarat miercuri Valcov, fara a putea spune nici de suma a fost colectata pana acum din aceasta taxa suplimentara.

Totodata, ministrul delegat a fost intrebat de jurnalisti daca anul viitor se va semna un nou acord cu FMI.

"Nu cred ca trebuie sa va raspund acum la aceasta intrebare. Personal eu nu cred ca mai trebuie continuat acordul. Cred ca trebuie dus pana la capat acest acord, in septembrie. Dupa aceea cred ca este suficient", a incheiat Valcov.

Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
#Valcov buget 2015 acciza, #Valcov acord FMI, #acciza pret 2015 , #ministrul Bugetului
Comentarii