Valcov Darius Bogdan si Actiunea guvernamentala de politie politica

Autor: Dr. Tommy Tomescu - medic stomatolog
Marti, 04 Septembrie 2018, ora 08:51
8217 citiri

Solicit tuturor celor carora le este adresata aceasta scrisoare deschisa sa condamne si sa solicite investigarea si pedepsirea actiunilor desfasurate de Valcov Darius.

Pentru ce a facut consilierul premierului Romaniei, in Marea Britanie ar fi fost dat afara din guvern in acea noapte, chiar daca era sambata sau duminica. Dar in Marea Britanie nu ar fi indraznit niciodata un politician sa faca asa ceva. Nu ar indrazni nici macar un simplu cetatean, cu atat mai mult unul care are rang de ministru.

Scrisoare deschisa, 3 Septembrie 2018 - Actiune Guvernamentala de Politie Politica prin Reprimarea Drepturilor Medicale si Personale ale Oponentilor Civici sau Politici:

Domnule Jean-Claude Juncker, Presedinte al Comisiei Europene,

Domnule Antonio Tajani,Presedinte al Parlamentului European,

Domnule Klaus Werner Iohannis,Presedinte al Romaniei,

Doamna Vasilica Viorica Dancila,Prim Ministru al Guvernului Romaniei,

Domnule Liviu Nicolae Dragnea,Presedinte al Partidului Social Democrat,

Domnule Dr. Gheorghe Borcean,Presedinte al Colegiului Medicilor din Romania,

Domnule Augustin Lazar,Procuror General al Romaniei,

Condamnatul penal Valcov Darius Bogdan este consilierul de stat pe probleme economice al Prim Ministrului Guvernului Romaniei, Viorica Dancila.

Valcov Darius a publicat pe Facebook fara consimtamantul pacientului, fisa medicala si datele personale ale unui simplu cetatean numit Sandu Matei, in data de 2 Septembrie 2018.

Sandu Matei membru al miscarii civice #REZIST, este un protestatar care contesta politica Guvernului Romaniei.

Ideile si actiunile lui Sandu Matei sunt sustinute sau condamnate de diferite persoane asa cum este normal in orice democratie.

Atacarea si reprimarea oponentilor civici sau politici prin divulgarea datelor personale medicale sunt actiuni de politie politica, fiind ilegale si condamnabile in orice stat de drept.

Aceasta actiune de politie politica, urmarire si represiune a celor care au alte opinii politice decat cele oficiale, are scopul mentinerii puterii, prin suprimarea drepturilor si libertatilor fundamentale ale oponentilor civici sau politici, dorind sa creeze frica si teroare in randul acestora.

Toate informatiile privind starea pacientului, diagnosticul, datele personale sunt confidentiale, conform Legii Drepturilor Pacientului nr.46/2003, Capitolul IV, Art. 21.

Divulgarea fara consimtamantul pacientului, a unor date medicale de catre acela care a luat cunostinta in virtutea profesiei ori functiei, se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda, conform Codului Penal, art. 196.

Cetatenii ar trebui sa fie protejati in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal prin intermediul Legii nr. 190/18.07.2018 privind masurile de punere in aplicare a Regulamentului (UE) 2016/679 al Parlamentului European si al Consiliului din 27 aprilie 2016.

Solicit Prim Ministrului Romaniei sa il demita pe Valcov Darius, sa ceara scuze in numele Guvernului pentru facilitarea actiunilor sale si nedemiterea lui imediata.

Solicit Presedintelui Partidului Social Democrat sa propuna:

- Biroului Permanent National al PSD retragerea sprijinului politic,

- Sesizarea Comisiei de Etica, Integritate si Arbitraj din PSD, si

- Excluderea lui Valcov Darius din PSD,

pentru incalcarea statutului PSD:

Articolul 9

(1) PSD promoveaza si sustine statul de drept, democratic si social in care demnitatea omului, drepturile si libertatile cetatenilor,

(3) PSD promoveaza valorile (...), contribuie la formarea opiniei publice

Articolul 10

PSD (...) (4) promoveaza solidaritatea umana, spiritul comunitar de intrajutorare, respectul persoanei si al familiei,

Articolul 23

- Nu pot fi membri PSD: (4) Persoanele compromise moral si politic.

Articolul 30

- Membrii Partidului Social Democrat au urmatoarele obligatii:

(2) Sa cunoasca si sa respecte Statutul Partidului Social Democrat (...)

(9) Sa dovedeasca, in intreaga lor activitate, corectitudine si moralitate, sa nu aduca daune imaginii si prestigiului partidului.

Articolul 39

- Imaginea PSD este data de calitatea activitatilor membrilor sai, bazata pe respectarea unor valori fundamentale la care adera (integritate, profesionalism, buna credinta, confidentialitate) si a unor principii care trebuie sa ne guverneze comportamentul (suprematia legii, comportamentul etic)

Solicit Colegiului Medicilor din Romania sa dezbata, sa incrimineze violarea confidentialitatii pacientului si sa solicite o investigatie cu privire la modul in care s-ar putea sa fi fost incalcate drepturile pacientului, conferite de Legea 487/2002.

Solicit Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie investigarea faptelor abominabile comise de Valcov Darius si deschiderea unui dosar penal.

Cu consideratie,

Dr. Tommy Tomescu, DMD

Dr. Tommy Tomescu este director al Centrului Comunitar Roman din Londra si prim vicepresedinte al Consiliului Romanilor de Pretutindeni.

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.



Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Valcov fisa medicala protestatar, #scrisoare deschisa demitere Valcov , #Guvern PSD