Valcov a fost supus testului poligraf: L-a picat cand a negat ca a primit mita de la Theodor Berna

Joi, 21 Mai 2015, ora 20:22
6405 citiri
Valcov a fost supus testului poligraf: L-a picat cand a negat ca a primit mita de la Theodor Berna
Foto: Facebook/Darius Valcov

Fostul ministru al Finantelor Darius Valcov a fost supus testului poligraf in timpul anchetei DNA, insa el a picat testul atunci cand a negat ca ar fi primit mita de la omul de afaceri Theodor Berna.

In rechizitoriul prin care Darius Valcov a fost trimis in judecata de DNA pentru trafic de influenta, se arata ca acesta a solicitat anchetatorilor sa fie examinat cu tehnica poligraf.

Valcov a spus la detectorul de minciuni ca Blaga a intervenit pentru castigarea licitatiilor - rechizitoriu

Potrivit raportului de constatare criminalistica din 18 mai 2015 al IGPR, lui Valcov i s-au pus urmatoarele intrebari: "Ati primit, in mod direct, vreo suma de bani de la Theodor Berna in legatura cu contractele incheiate intre SC Tehnologica Radion SRL si Compania de Apa Olt, la sediul Tehnilogica Radion"; "Ai spalat vreo suma de bani provenita de la Tehnologica Radion prin societatile SC Plus Confort, SC Cafmin, SC MKS Still Grand Serv SRL si SC Bogmar PRO Design?"; "In afara de ceea ce mi-ai spus, ai controlat activitatile comerciale dintre firmele SC Millenium Topographica SRL, SC Contis Company SRL, SC City Hotel &Louge SRL, SC Enero Prod SRL, SC Rupiah SRL si SC Aceti SRL".

Vasile Blaga, denuntat de Darius Valcov la DNA - ce spune copresedintele PNL

La toate aceste intrebari, Darius Valcov a raspuns "Nu", insa aceste raspunsuri "au provocat modificari specifice comportamentului simulat".

Si Minel Prina, actualul primar al municipiului Slatina, a solicitat un test poligraf, insa s-a razgandit pe motiv ca specialistul criminalist din cadrul IGPR nu ar fi unul independent si, pe cale de consecinta, lipsit de obiectivitate.

Procurorii DNA sustin ca de fapt Minel Prina a cerut sa fie supus la testul poligraf in speranta ca solicitarea va fi respinsa, pentru a putea ulterior sa invoce credibilitatea afirmatiilor sale, in sensul ca nu a primit vreodata vreo suma de bani de la Theodor Berna, pentru a o remite lui Darius Valcov.

Darius Valcov a fost trimis in judecata de procurorii DNA, in stare de arest preventiv, pentru savarsirea infractiunilor de trafic de influenta, spalare de bani, efectuarea de operatiuni financiare, ca acte de comert, incompatibile cu functia, atributia sau insarcinarea pe care o indeplineste o persoana ori incheierea de tranzactii financiare, utilizand informatiile obtinute in virtutea functiei, atributiei sau insarcinarii sale, in forma continuata.

Alaturi de Darius Valcov au fost deferiti justitiei Lucian Petrut Susala (fost sofer al lui Darius Valcov), Minel Prina, primarul municipiului Slatina, Petre Bogdan Timofte si Constantin Tomescu.

Procurorii sustin ca, in cursul anului 2009, Theodor Berna, administratorul companiei Tehnologica Radion, l-a contactat pe Darius Valcov, la acea data primar al municipiului Slatina, caruia i-a propus, ca in schimbul oferirii sprijinului in influentarea factorilor de decizie din cadrul autoritatii contractante (SC Compania de Apa Olt SA), in vederea castigarii unor licitatii de lucrari pentru obiective situate in Slatina, Scornicesti, Piatra Olt si Draganesti sa ii dea 20% din valoarea sumelor incasate, conform contractelor de executie a respectivelor lucrari.

Suma totala primita de Valcov de la Theodor Berna a fost de 2 milioane euro.

Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl retragă pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, din funcţia de prefect al judeţului Iaşi, motivând că acesta...
#Darius Valcov mita, #Darius Valcov test poligraf, #Darius Valcov Vasile Blaga , #arestat