USR a depus plangeri impotriva lui Valcov pentru discriminare si publicarea de date personale

Marti, 04 Septembrie 2018, ora 13:51
1941 citiri
USR a depus plangeri impotriva lui Valcov pentru discriminare si publicarea de date personale
Foto: Facebook/Uniunea Salvati Romania - USR

Uniunea Salvati Romania (USR) a transmis marti ca a depus plangeri la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) si la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD), dupa ce consilierul premierului, Darius Valcov, a postat pe pagina sa de Facebook fisa medicala a unui protestatar. De asemenea, formatiunea cere demisia ministrului Muncii, Lia Olguta Vasilescu, acuzand faptul ca documentul medical a plecat din institutia condusa de ea.

"USR, prin deputatul Adrian Prisnel, a facut plangeri catre Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) si catre Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) . Deputatul USR a solicitat ANSPDCP sa se autosesizeze si sa identifice care este institutia care i-a transmis documentul lui Darius Valcov, cu incalcarea legii privind prelucrarea datelor personale, precum si sanctionarea atat a institutiei vinovate cat si a consilierului prim-ministrului Romaniei. In plangerea adresata CNCD, Adrian Prisnel a cerut constatarea si sanctionarea incalcarii dreptului la demnitatea personala de catre Darius Valcov", se arta intr-un comunicat de presa transmis de USR.

Vezi si:

Presedintele formatiunii, Dan Barna, crede ca gestul lui Valcov este o forma de violenta.

"Gestul lui Valcov este o forma de violenta, e adevarat, simbolica, dar care vine dupa un sir de violente comise de PSD: agresarea parlamentarilor USR, imbrancirea si jignirea jurnalistilor in Parlament, gazarea si lovirea protestatarilor pasnici din 10 august. Aceste violente nu pot ramane nepedepsite si USR va actiona pentru pedepsirea celor responsabili", a declarat Dan Barna.

In sursa citata se mentioneaza faptul ca publicarea datelor medicale in scop politic este "un act de intimidare politica infaptuit cu incalcarea flagranta a drepturilor omului si demnitatii pacientului, precum si a reglementarilor in vigoare privind prelucrarea datelor cu caracter personal".

De asemenea, USR cere si demisia Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, afirmand ca ea conduce institutia din care a plecat documentul, iar in loc sa ceara o ancheta privind modul in care acesta a ajuns public, ministrul a trecut la amenintari impotriva victimei.

Consilierul premierului, Darius Vacov, a postat duminica pe pagina sa de Facebook o fotografie cu fisa medicala a unui protestatar. Postarea lui Valcov a disparut la scurt timp, iar consilierul a scris pe reteaua de socializare ca i-a fost stearsa.

"#antifacontraromaniei #AntifaesteRezist. Postarea prin care aratam ca un lider #rezist este sandilau cu acte mi-a fost stearsa", a scris Valcov pe Facebook.

El a atasat mesajului si un clip video cu imagini care sugereaza ca #rezist si Forumul Democrat al Germanilor din Romania sunt organizatii naziste. In montaj apare si o fotografie cu presedintele Iohannis, pe care il aseamana cu Hitler.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
#USR plangeri Valcov, #Valcov Facebook protestatar , #stiri Darius Bogdan Valcov
Comentarii