Protestatarul caruia Valcov i-a divulgat un diagnostic medical a depus plangere si cere despagubiri: Am fost colegi in PD

Marti, 04 Septembrie 2018, ora 12:47
7857 citiri
Protestatarul caruia Valcov i-a divulgat un diagnostic medical a depus plangere si cere despagubiri: Am fost colegi in PD
Foto: site Guvern (Arhiva)

Sandu Matei, protestatarul caruia Darius Valcov i-a divulgat, cu incalcarea legii, o serie de date medicale confidentiale, a depus plangere, marti, la Parchetul General.

El le-a spus jurnalistilor ca actul medical publicat cu date complete de Darius Valcov reprezinta o decizie de pensionare si a anuntat ca va depune o plangere si la Ministerul Muncii.

"Ei merg din greseala in greseala", a comentat Sandu Matei, precizand ca plangerea de azi a fost depusa pentru "complicitate la divulgarea secretului profesional, complicitate la abuz in serviciu raportat la regulamentul UE 679 2016 privind protectia persoanelor fizice, care priveste datele cu caractater personal, si dreptul la viata privata, iar un ultim capat de acuzare - complicitate la divulgarea fara drept a unor informatii secrete de serviciu sau care nu sunt destinate publicitatii".

Intrebat de jurnalisti care crede el ca este miza urmarita de Darius Valcov, protestatarul a explicat ca, cel mai probabil, a deranjat foarte tare actul sau medical de la Spitalul de Urgenta, prin care se confirma ca a avut probleme dupa ce a inhalat gazele lacrimogene la mitingul din 10 august.

"Deranjeaza postarile si actiunile mele. Prin mine ataca miscarea Rezist, a si specificat la postare 'sandilau, lider Rezist'", a mai spus Sandu Matei, precizand ca s-a constituit si parte civila, solicitand ca daune de un milion de euro, "o suma destul de mare incat sa pot sa fac un azil de batrani".

"Nu neaparat suma ma intereseaza, cat justitia sa isi faca treaba, pentru ca se incalca drepturile si libertatile cetatenilor", a mai spus el.

Sandu Matei a dezvaluit ca l-a cunoscut personal pe Darius Valcov, ei fiind colegi de partid in urma cu cativa ani.

"Faceam parte din aceeasi organizatie de tineret la PD (...) Mergeam si la scolile de vara. (...) E josnic ce face, si eu as fi putut sa reactionez la fel", a mai comentat el.

Revenind la documentul medico-legal, Sandu Matei a spus ca este vorba despre "o fisa al carei diagnostic principal este astm sever - care a dus la pensionarea mea". In ceea ce priveste afectiunea la care a facut referire Darius Valcov, este vorba despre o "tulburare de personalitate care are 14 subcapitole", iar in cazul sau a fost vorba despre o depresie. "Depresii au 90% dintre persoane", a mai spus el.

Dupa ce Darius Valcov a starnit un urias scandal public divulgand datele personale si un anumit diagnostic pus lui Sandu Matei in 2006, consilierul premierului Romaniei a sters postarile de pe Facebook, iar pe o sursa de presa a aparut un comunicat in care pare ca isi regreta gestul, comunicat pe care insa nu si-l asuma in niciun fel.

Citeste mai multe despre:

Ministerul Muncii a sarit in apararea lui Darius Valcov, sustinand ca el n-ar fi incalcat legea pentru ca documentul publicat era un "act administrativ" si anuntand ca ministrul Lia Olguta Vasilescu a pus Corpul de Control sa verifice trecutul medico-legal al protestatarului Rezist.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#plangere penala Valcov fisa medicala , #Guvern PSD