Ponta, catre Valcov: Nu stiu ce fapte cumplite penale ati comis cand erati primar PDL, dar...

Joi, 28 August 2014, ora 14:22 4453 citiri
Foto: editie.ro

Premierul Victor Ponta i-a spus noului ministru al Bugetului, Darius Valcov (foto), "sa faca bine" sa lucreze bine impreuna cu ministrul Finantelor, Ioana Petrescu, si a afirmat ca nu stie "ce fapte cumplite penale" a facut acesta pe vremea cand era primar PDL.

Seful Executivului a transmis mesajul, joi, in timpul sedintei de Guvern.

Darius Valcov, noul ministru al Bugetului - Basescu: veti avea ce afla de la mine

"Domnu' Valcov, va urez mult succes, nu stiu ce fapte cumplite penale ati comis pe vremea cand erati primar la PDL, sper ca ministru PSD sa faceti bine si sa lucrati foarte bine cu doamna ministru Petrescu (Ioana Petrescu, ministrul Finantelor - n.red.) si sa asiguram cat mai multe resurse de investitii pentru perioada urmatoare, ca altfel cu 0,2% din PIB o sa luam o decoratie, dar o sa oprim toata economia", a declarat premierul, citat de Mediafax.

Darius Valcov a fost investit, joi, in functia de ministru al Bugetului.

"Ma adresez dvs cu rugamintea sa fiti un ministru al Bugetului al Romaniei si nu un ministru al Bugetului al unor interese electorale. Va cunosc de mult timp si stiu ca sunteti un om hotarat si sper sa puneti interesele Romaniei deasupra oricaror altor interese. Sa va subordonati activitatea legii", a spus presedintele Traian Basescu, la ceremonie.

Darius Valcov este senator PSD de Olt si presedinte al comisiei de buget-finante din Senat. El a absolvit ASE, este doctor in economie, dar are si studii de drept.

Valcov a fost si director al unei banci comerciale din Slatina.

Darius Valcov, propus de Victor Ponta la Ministerul Bugetului

Dupa ce a fost ales primar al Slatinei din partea PDL, el a trecut la PSD, pierzandu-si mandatul, conform legii. In iunie 2012 a fost reales primar al Slatinei, candidand pe listele USL, iar dupa cateva luni a renuntat, fiind ales senator PSD.

Claudiu Manda, prima propunere facuta de premierul Victor Ponta, a fost respinsa de presedintele Traian Basescu din cauza lipsei de experienta profesionala a acestuia.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News