Ministrul pentru Buget: DNA primeste cati bani a cerut

Vineri, 12 Decembrie 2014, ora 21:23
4082 citiri
Ministrul pentru Buget: DNA primeste cati bani a cerut
Foto: Guvernul Romaniei

Ministrul delegat pentru Buget, Darius Valcov, a declarat vineri seara ca DNA a primit toti banii pe care i-a cerut pentru bugetul pe 2015.

Guvernul Ponta a adoptat vineri seara proiectul de buget pentru 2015, premierul anuntand ca DNA va primi 22 de milioane de euro. Imediat, in mass-media au aparut comentarii negative, reamintindu-se ca DNA a cerut de fapt 25 de milioane de euro.

Guvernul a adoptat bugetul, dupa amanari si intarzieri repetate - De la ce sume se pleaca (Video)

Buget 2015: Ce a primit Kovesi prin e-mail de la Ministerul de Finante

Intr-o interventie telefonica la postul Digi24, Darius Valcov a respins criticile care i s-au adus.

"Declaratia mea de ieri a fost ca DNA va primi in integralitate sumele cerute. Am doua adrese - una din 4 decembrie 2014, in care DNA cere 114 milioane de lei, adica 25 de milioane de euro", a spus ministrul.

Ulterior, dupa discutiile cu procurorul-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, s-a venit cu o noua adresa, in noaptea de joi spre vineri, care a tinut cont de titlurile executorii, a precizat Valcov, suma solicitata fiind de circa 99 de milioane de lei, adica aproape 22 de milioane de euro.

"Nu s-au cerut 25, erau introduse eronat si titlurile executorii, care se platesc esalonat de Ministerul Finantelor catre Ministerul Public, atunci cand sunt date celor care trebuie sa ridice banii", a precizat Darius Valcov.

In plus, acesta a reamintit ca Guvernul a adoptat doar o forma a proiectului de buget, legea urmand sa intre in dezbaterea Parlamentului.

"Ramane sa dezbatem in continuare, vom avea 10 zile sa dezbatem in Parlament, in mediul public (...) E perfectibil, oricine vine cu o idee binevenita, care ne-a scapat, va fi apreciat", a mai spus ministrul.

Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
#Valcov buget DNA, #Valcov proiect buget 2015 , #ministrul Bugetului