Ministrul Bugetului rateaza juramantul. Presedintia: Poate Ponta nu-l mai sustine

Miercuri, 27 August 2014, ora 18:27 5638 citiri

Depunerea juramantului de catre noul ministru delegat pentru Buget, Darius Valcov, programata pentru miercuri seara, a fost amanata, deoarece prim-ministrul Victor Ponta nu a mai ajuns la ceremonie, fiind prezent la o intalnire cu Catherine Ashton.

"Prin anularea prezentei la ceremonia de depunere a juramantului de investitura, domnul presedinte Traian Basescu intelege ca domnul prim-ministru Victor-Viorel Ponta ar putea sa nu mai sustina propunerea domnului Darius-Bogdan Valcov pentru functia de ministru delegat pentru Buget", se arata intr-un comunicat al Administratiei Prezientiale.

De asemenea, Presedintia mai anunta ca presedintele Traian Basescu "a decis amanarea ceremoniei de depunere a juramantului de investitura" a lui Darius Valcov in functia de ministru delegat pentru Buget, "dupa ce prim-ministru Romaniei, domnul Victor-Viorel Ponta, a renuntat sa mai participe la eveniment".

"Ziua si ora de desfasurare ale ceremoniei au fost stabilite de comun acord cu Cabinetul Prim-Ministrului Romaniei, insa, miercuri, 27 august a.c., la ora 17.50 Cabinetul Prim-Ministrului Romaniei a informat Administratia Prezidentiala, printr-o adresa, ca domnul prim-ministru Victor-Viorel Ponta nu participa la ceremonie deoarece va lua parte la deschiderea Reuniunii Anuale a Diplomatiei Romane", mai explica Administratia Prezidentiala.

Darius Valcov, noul ministru al Bugetului - Basescu a semnat decretul de numire (Video)

Victor Ponta s-a intalnit, miercuri dupa-amiaza, cu Inaltul Reprezentant al Uniunii Europene pe tema de politica externa, Catherine Ashton, astfel ca nu a mai putut ajunge la ora 18.00 la Palatul Cotroceni, la depunerea juramantului lui Darius Valcov.

Seful Executivului a intarziat insa 40 de minute si la adunarea anuala a diplomatiei romane, care are loc la un hotel din Bucuresti, astfel ca intregul sau program s-a decalat, iar la ora 18.00 el se afla inca la intalnirea cu Catherine Ashton, informeaza Realitatea Tv.

Tot miercuri, presedintele Traian Basescu a semnat decretul de numire al lui Darius Valcov in functia de ministru delegat pentru Buget, propunerea fiind trimisa de prim-ministrul Victor Ponta saptamana trecuta.

Traian Basescu nu mai are posibilitatea de a reuza noua propunere pentru Buget, dupa ce deja a respins nominalizarea lui Claudiu Manda.

F.N.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News