Ministrul Bugetului depune pana la urma juramantul - cand are loc evenimentul

Miercuri, 27 August 2014, ora 21:17 1609 citiri

Investirea ministrului delegat pentru Buget, Darius Valcov, ar urma sa aiba loc, pana la urma, joi, incepand cu ora 11:00, potrivit Administratiei Prezidentiale, dupa ce premierul Victor Ponta s-a aratat disponbil intre orele 9:00 - 12:00.

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri seara, ca i-a cerut presedintelui Traian Basescu, printr-o adresa, sa mute ceremonia de investire joi dimineata, "cand se trezeste el".

Ponta: Basescu ori minte, ori e nebun. Nu dau doi bani pe ce va face

Victor Ponta s-a intalnit, miercuri dupa-amiaza, cu Inaltul Reprezentant al Uniunii Europene pe tema de politica externa, Catherine Ashton, astfel ca nu a mai putut ajunge la ora 18:00 la Palatul Cotroceni, la depunerea juramantului lui Darius Valcov, ceremonie care a fost astfel amanata.

Seful Executivului a intarziat insa 40 de minute si la adunarea anuala a diplomatiei romane, care are loc la un hotel din Bucuresti, astfel ca intregul sau program s-a decalat, iar la ora 18:00 el se afla inca la intalnirea cu Catherine Ashton.

Basescu ii cere lui Ponta sa-si asume desemnarea lui Valcov, dupa ce-a vazut raportul SRI despre el

Premierul s-a scuzat ulterior pentru intarzierea de la Palatul Cotroceni, "deoarece vizita la Chisinau s-a prelungit peste program": "Am transmis catre Cotroceni desemnarea vice-premierului Gabriel Oprea pentru a participa la evenimentul de investitura a lui Darius Valcov".

Ceremonie amanata la Cotroceni, in lipsa premierului. Ponta: N-am stat la cafea!

Ulterior, presedintele Traian Basescu i-a cerut prim-ministrului Victor Ponta sa-si asume desemnarea lui Darius Valcov ca ministru al Bugetului, subliniind ca acesta i-a dat un raspuns evaziv cu privire la aceasta nominalizare, interpretat ca fiind "o eschiva".

F.N.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News