Judecatorii confirma solutia de clasare data de DIICOT in dosarul lui Darius Valcov, pe protocolul secret cu SRI

Marti, 21 Iulie 2020, ora 13:14 4871 citiri
Foto: Alexandru Dobre/ Mediafax/ Hepta

Curtea de Apel Bucuresti a admis, marti, 21 iulie, cererea procurorilor DIICOT si a confirmat solutia de clasare fata de Darius Valcov, fost ministru al Finantelor si fost consilier al Vioricai Dancila, care a postat pe Facebook, in august 2018, protocolul dintre SRI si Parchetul General. Decizia este definitiva.

Politicianul era cercetat pentru infractiunea de divulgare a secretului care pericliteaza securitatea nationala, iar in vara anului 2019 chiar a fost pus sub control judiciar in acest caz. Pe 28 februarie 2020, DIICOT a decis renuntarea la urmarirea penala.

DIICOT preciza ca s-a avut in vedere si solutia adoptata de Parchetul General intr-un caz separat, care o viza pe Nicoleta Ichim, prim procuror la Parchetul Curtii de Apel (PCA) Constanta, si in care s-a dat tot renuntare la urmarirea penala. In cazul acesteia, principalul motiv pentru decizie a fost ca femeia a recunoscut ca a fotocopiat protocolul la solicitarea sefei sale, procurorul Adina Florea.

"Nicoleta Ichim a efectuat o copie de pe un document clasificat la solicitarea unei alte persoane in raport cu care se afla intr-o pozitie de subordonare, fara a urmari un scop calificat, punand la dispozitia procurorului documentul doar pentru a-l citi si apoi sa-l distruga," explicau magistratii.

Iata mai multe date despre acest caz - De ce a scapat de ancheta grefiera acuzata ca a copiat, la solicitarea Adinei Florea, protocolul publicat de Darius Valcov

Iata minuta Curtii de Apel Bucuresti:

"In baza art.318 alin.15 cod procedura penala admite cererea formulata de Ministerul Public - Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie - DIICOT - Structura Centrala - Sectia de Combatere a Infractiunilor de Terorism si a Criminalitatii Informatice.

Confirma solutia de renuntarea la urmarire penala fata de inculpatul Valcov Darius Bogdan (date), cercetat sub aspectul savarsirii infractiunii de divulgare a secretului care pericliteaza securitatea nationala prevazuta de art. 407 alin. 3 din codul penal. In baza art. 275 alin. 3 cod procedura penala cheltuielile judiciare avansate de stat raman in sarcina acestuia. Definitiva," potrivit portalului instantelor.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii
P
Pauperovici
rank 1
strangem bani de-un curatator pe tor
Poza MacGigi
MacGigi
rank 5