Inalta Curte respinge solicitarea DNA pentru judecarea mai rapida a procesului Valcov

Joi, 02 Mai 2019, ora 13:40 5550 citiri
Foto: Arhiva (Guvernul Romaniei)

Inalta Curte a respins solicitarea DNA de preschimbare a termenului de judecata in dosarul in care Darius Valcov, fost primar la Slatina si ministru al Finantelor, a fost condamnat in prima instanta la 8 ani de inchisoare pentru trafic de influenta si spalare de bani.

Urmatorul termen din acest dosar ramane 11 iunie, asa cum fusese stabilit initial.

Procurorii DNA doreau ca acest caz sa fie judecat mai rapid si au fost nemultumiti de amnarea data la ultimul termen, de aproape 2 luni.

"Solicitarea este facuta in baza unui articol din Codul de Procedura Penala si a fost invocata judecata acestor cazuri cu celeritate", explicau surse judiciare pentru Ziare.com.

Este vorba de articolul 353 din Codul de Procedura Penala:

"Completul investit cu judecarea unei cauze penale poate, din oficiu sau la cererea partilor ori a persoanei vatamate, sa preschimbe primul termen sau termenul luat in cunostinta, cu respectarea principiului continuitatii completului, in situatia in care din motive obiective instanta nu isi poate desfasura activitatea de judecata la termenul fixat ori in vederea solutionarii cu celeritate a cauzei.

Preschimbarea termenului se dispune prin rezolutia judecatorului in camera de consiliu si fara citarea partilor. Partile vor fi citate de indata pentru noul termen fixat".

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News