Inainte de pledoariile finale, sotia lui Toni Grebla a reziliat contractul de asistenta juridica cu Darius Valcov

Autor: Ionel Stoica - Redactor-sef adjunct Ziare.com
Marti, 16 Iunie 2020, ora 20:32
11841 citiri
Inainte de pledoariile finale, sotia lui Toni Grebla a reziliat contractul de asistenta juridica cu Darius Valcov
Foto: Arhiva (Guvernul Romaniei)

Sotia lui Toni Grebla, avocata Mihaela Grebla, nu a mai intrat marti in sala de judecata la Tribunalul Gorj intr-un dosar in care-l reprezenta pe fostul ministru al Finantelor, Darius Valcov, acuzat de instigare la dare si luare de mita.

Aceasta a decis sa incheie contractul de asistenta juridica chiar inaintea sedintei, dupa ce a fost informata ca unul dintre colegii sai a formulat din nou cerere de amanare, potrivit publicatiei "Concret in Olt."

Asta in conditiile in care la precedentul termen, Tribunalul Gorj le-a pus in vedere tuturor partilor sa prezinte mati concluziile, cercetarea judecatoreasca fiind deja incheiata. Cu toate acestea, la instanta a fost depusa cu doar jumatate de ora inainte de ora la care era stabilita sedinta de judecata, o noua cerere de amanare din parte unuia dintre ceilalti doi avocati, pe care ii are Valcov atat la Gorj cat si in dosarul de la Dolj si la Inalta Curte.

"Astazi am decis sa inchei contractul de asistenta juridica cu domnul Valcov intrucat nu pot fi de acord cu practica unor colegi de-ai mei. Asadar nu am mai intrat la termenul de azi in sala de judecata!", a declarat avocata Mihaela Grebla, pentru "Concret in Olt."

Este vorba de un dosar care se afla pe rolul instantei din Targu Jiu de 3 ani, conform portalului instantelor.

Acuzatiile procurorilor

Potrivit procurorilor Parchetului de pe langa Tribunalul Olt, Darius Valcov este acuzat in acest caz ca a initiat constituirea unui numar de trei societati care actionau ca un tot unitar, respectiv SC Millenium Topographica SRL, SC Contis Company SRL si SCA Ciobanu si Asociatii.

Ulterior, fostul ministru al Finantelor Publice a decis sa-l coopteze, in cadrul uneia dintre acestea, pe Eduard Cincu, functionar al Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliare (OCPI) Olt, care sa verifice in prealabil documentatia intocmita de catre angajatii SC Millenium Topographica SRL - avand ca activitate cadastru - astfel incat sa nu fie inregistrate multe respingeri de la OCPI.

Pe langa Darius Valcov, au fost trimisi in judecata si Mircea Dogaru, fost consilier juridic al Millenium Topgraphica, si Elena Calota, administratorul societatii, ambii pentru dare de mita, dar si functionarul public din cadrul OCPI Olt, Eduard Cincu, pentru luare de mita.

Potrivit procurorilor Parchetului de pe langa Tribunalul Olt, Mircea Dogaru a fost cel care, in perioada ianuarie - aprilie 2012, i-a remis lui Eduard Cincu, functionar public din cadrul OCPI Olt, suma de 1.000 lei lunar, el fiind acuzat de dare de mita in forma continuata.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a postat sâmbătă pe Facebook o fotografie în care apare în tribune, la un meci, afişând un tricou cu mesajul: Ştim Toţi!, ca răspuns la mesajul de pe...
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban a fost ales, sâmbătă, 20 aprilie, preşedintele partidului Forţa Dreptei la primul Congres al formaţiunii, adunare la care au participat, la Palatul Parlamentului, peste 1.200 de...
#Darius Valcov coruptie, #procese Darius Valcov, #Darius Valcov DNA , #DNA