Darius Valcov nu scapa de celula: Ramane in arest preventiv

Vineri, 22 Mai 2015, ora 16:17
2326 citiri
Darius Valcov nu scapa de celula: Ramane in arest preventiv
Foto: Facebook/Darius Valcov

Fostul ministru al Finantelor Darius Valcov va fi judecat in stare de arest preventiv in dosarul in care este acuzat de trafic de influenta, a decis vineri Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Darius Valcov a fost trimis in judecata miercuri de DNA pentru trafic de influenta, spalare de bani, efectuarea de operatiuni financiare, ca acte de comert, incompatibile cu functia si alte infractiuni.

Primul dosar al lui Darius Valcov, finalizat de DNA. Fostul ministru, trimis in judecata (Video)

La primul termen al procesului desfasurat vineri, un judecator de camera preliminara a verificat masurile preventive dispuse anterior in acest dosar si a decis ca Valcov sa ramana in arest.

Darius Valcov se afla in arest din 2 aprilie, el fiind acuzat de DNA de trafic de influenta pentru ca ar fi primit aproximativ doua milioane de euro de la Theodor Berna, administratorul companiei Tehnologica Radion.

Alaturi de Darius Valcov au fost deferiti justitiei Lucian Petrut Susala (fost sofer al lui Darius Valcov), Minel Prina, primarul municipiului Slatina, Petre Bogdan Timofte si Constantin Tomescu.

Valcov a spus la detectorul de minciuni ca Blaga a intervenit pentru castigarea licitatiilor - rechizitoriu

Potrivit DNA, in cursul anului 2009, Theodor Berna l-a contactat pe Darius Valcov, primar la acea vreme al municipiului Slatina, caruia i-a propus ca, in schimbul oferirii sprijinului in influentarea factorilor de decizie in vederea castigarii unor licitatii de lucrari pentru obiective situate in municipiul Slatina, orasele Scornicesti, Piatra Olt si Draganesti, sa ii dea 20% din valoarea sumelor incasate (fara TVA).

In luna noiembrie 2008, a fost aprobat proiectul "Extinderea si reabilitarea sistemelor de apa si apa uzata in judetul Olt", al carui beneficiar final este SC Compania de Apa Olt SA. In cadrul acestui proiect au fost incheiate si alte contracte.

Valcov a fost supus testului poligraf: L-a picat cand a negat ca a primit mita de la Theodor Berna

Cu ocazia derularii procedurilor de licitatie, membrii comisiei au procedat, la indemnul lui Valcov, in mod abuziv, la eliminarea din caietul de sarcini a unor conditii de eligibilitate in scopul favorizarii firmei Tehnologica Radion, sustine DNA. In consecinta, potrivit procurorilor, firma omului de afaceri a castigat licitatiile.

Theodor Berna si Darius Valcov au stabilit ca sumele sa fie remise acestuia din urma, in numerar, in lei si numai la sediul firmei respective.

DNA mai sustinea ca, in urma intelegerilor, Darius Valcov a primit, in perioada 2010 - 2013, aproximativ doua milioane de euro, o parte din aceasta suma fiind primita in mod direct, in numerar, iar 2.480.000 lei a primit prin intermediul unor firme.

Va candida Marcel Ciolacu la prezidențiale? „După 20 de ani, este cazul să fie un preşedinte mai de stânga. Vedem după 9 iunie”
Va candida Marcel Ciolacu la prezidențiale? „După 20 de ani, este cazul să fie un preşedinte mai de stânga. Vedem după 9 iunie”
Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat că va decide dacă va candida sau nu la scrutinul prezidenţial în funcţie de rezultatul alegerilor comasate - locale şi europarlamentare - din 9 iunie....
Marcel Ciolacu: Clotilde Armand a făcut praf Sectorul 1, e plin de mizerie, de şobolani, scandaluri. Nu se pricepe la administraţie
Marcel Ciolacu: Clotilde Armand a făcut praf Sectorul 1, e plin de mizerie, de şobolani, scandaluri. Nu se pricepe la administraţie
Preşedintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a afirmat despre Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, că are o atitudine de tipul “noi suntem proşti şi dânsa e deşteaptă”. El...
#Darius Valcov ramane arest, #Darius Valcov arest, #Darius Valcov arest preventiv , #arestat