Cazul Darius, cazul Liviu si cazul Viorica

Joi, 06 Septembrie 2018, ora 11:13
9025 citiri
Cazul Darius, cazul Liviu si cazul Viorica

Chiar si lideri devotati ai Puterii judeca aspru gestul consilierului Darius Valcov de a publica fisa medicala a unui protestatar, din care rezulta ca acesta a suferit de o afectiune de natura neurologica in urma cu peste zece ani.

Gestul este cu atat mai jalnic cu cat cel in cauza arata ca sanatatea i-a fost intr-adevar zdrucinata dupa decesul sotiei, care i-a lasat in ingrijire doi copii mici. Asta insa ori n-a contat pentru inima de piatra a dlui Valcov, ori domnia sa n-a cunoscut amanuntul.

Dar mesajul consilierului este unul eminamente politic. Dl Valcov profita de respectivul document medical ca sa ne induca un ciudat rationament exhaustiv in minte si sa generalizeze un caz izolat.

Vrea sa ne inchipuim ca, daca un membru al miscarii #rezist are probleme cu propriul echilibru mintal, fara indoiala le au si altii, poate toti membrii #rezist poate chiar toti protestatarii si ca numai dumnealor, cei de la guvernare, sunt intregi la minte si capabili sa ne coduca pe noi, ceilalti.

Valcov a fost asumat neconditionat de Dragnea

Fapta a generat reactii negative chiar si in tabara Puterii. Europarlamentarul Renate Weber se desolidarizeaza formal de asemenea practica, atragand atentia ca publicarea fisei medicale a unui om bolnav este un gest mizerabil din punct de vedere moral si un act ilegal.

Dna Weber aminteste ca exista prevederi clare atat la nivel european, cat si national, cu privire la protectia datelor personale si concluzioneaza fara echivoc: "demisia, demiterea lui Darius Valcov sunt gesturi politice obligatorii".

In opinia mea, nu demiterea lui Darius Valcov este problema noastra, ci angajarea lui. Intr-o declaratie publicata la 4 aprilie 2017, dl Liviu Dragnea il caracteriza astfel pe prietenul sau:

"Are probleme in justitie, dar Darius Valcov este unul din oamenii care, prin contributia lui, prin munca lui, la programul nostru de guvernare (...) a adus o contributie serioasa pentru ca romanii sa o duca mai bine. Si imi asum lucrul asta".

Mi se pare un gest marsav sa justifici repozitionarea lui Darius Valcov in sferele puterii cu explicatia ca numai de muschii acestuia si de circumvolutiunile sale depinde fericirea tuturor romanilor.

Si mai inacceptabil mi se pare faptul ca nici astazi, dupa cele intamplate recent, nu intelege raspunderea ce-i revine pentru a-l fi readus pe acest Valcov direct in sferele puterii, in ciuda cunoscutei sale condamnari in prima instanta.

Stie tot satul, dar nu stie barbatul

Urmarea fireasca este ca acest Valcov derapeaza in continuare, atat timp cat mentorul sau politic il sustine, tot neconditionat si tot in continuare. Caci iata ce declara luni dl Dragnea, cu privire la protestatarul atacat de Valcov:

"Poate fi un gest nefericit. Nu cred ca trebuie sa isi dea demisia sau sa fie demis din acest motiv".

Cum? Un demnitar incalca legea, incalca normele europene, arunca oprobiul nemeritat asupra unui roman nevinovat iar el, presedintele Camerei Deputatilor, il oblojeste, cand faptele il culpabilizeaza? Ca la noi, la nimeni!

Nici macar colegul sau de coalitie Tariceanu nu si-a permis sa-l faca scuzat pe Valcov, desi a fost echivoc in discurs, crezand ca asa impaca si capra, si varza: "Nu sunt la curent cu aceste aprecieri ale dlui Valcov. Cred ca in virtutea necesitatii apararii drepturilor individuale, indiferent cine face acest lucru, nu e un demers normal".

Fleacuri! Ca dl Traiceanu nu e la curent cu ceva despre care vuieste toata presa de doua zile, asta sa i-o spuna lui Mutu'!

Opozitia s-a revoltat, grupurile minoritatilor nationale cer demisia lui Valcov, s-au sesizat mai multe organisme internationale.

PSD da din colt in colt

Si la PSD este rumoare. Doamna Ecaterina Andronescu condamna ferm gestul lui Valcov, amintind regulile europene. Il dezavueaza in cuvinte dure si vicepresedinta Comisiei pentru apararea drepturilor omului din Camera Deputatilor Tamara Ciofu (PSD).

Pana nici senatorul Liviu Pop - al doilea important la spus nazbatii dupa doamna Dancila - nu stie ce sa spuna. De teama sa nu-i scape vreo prostie, observ ca a adoptat stilul Oracolului din Delphi: "Nu vad motivul demisiei pentru acest lucru. A cerut cineva? Nu stiu, sa vedem daca e adevarat acel act, in primul rand, daca e valabil. Stim ca e valabil?".

N-am inteles, domnu' Pop: daca actul este valabil atunci Valcov trebuie demis pentru ca l-a publicat? Dar daca nu este valabil, atunci ce ar trebui sa facem cu un consilier care se repede sa dea publicitatii falsul, cu pretentia ca e valabil, dar fara sa stie ca-i plastografiat? Noaptea mintii: cred ca nici dl Pop nu stie ce a spus cand a zis!

In opinia mea insa nu conteaza ce au zis unii sau altii. Important ar fi ca insusi dl Darius Valcov sa raspunda la cateva intrebari. Nu ca l-ar scapa asta cu fata curata, dar cel putin am sti noi cat de implicate sunt persoanele colaterale in daravela declansata de domnia sa: mentorul oficial Dragnea si sefa pro forma Dancila.

Intrebari la care Darius Valcov ar trebui sa raspunda:

1. Pe ce cale a ajuns in mana domniei sale un act medical strict confidential? Ca sa-l poata obtine, a facut uz de calitatea sa de la Guvern?

2. Ce interes a avut detinatorul fisei medicale sa i-o transmita dlui Valcov? Nu stia ce scandal va declansa aceasta (greu de crezut)?

3. Stia, cumva, dar a fost atras de cine stie ce oferta tentanta din partea consilierului: bani, functii, bunuri materiale, servicii turistice sau de alta natura?

4. Initiativa i-a apartinut dlui Valcov personal, i s-a sugerat de catre vreun coleg, sau i-a fost impusa de vreunul din sustinatorii domniei sale, carora le este dator cu varf si indesat?

5. In aceasta afacere, are vreo legatura sau vreo contributie doamna Vaslica-Viorica Dancila? Dar domnul Liviu-Nicolae Dragnea? Dar alta persoana suspusa?

6. Dl Valcov a avut in mana sa originalul respectivei fise medicale sau a avut de la inceput o xerocopie, pe care orice santajist versat o poate folosi la nevoie, ca sa incurce cercetarile?

7. Unde se afla in prezent originalul respectivei fise medicale? A ramas in mana dlui Valcov? L-a restituit celor de la care il primise? S-a pierdut? Nu exclud nici aceasta din urma varianta, ea constituind de obicei tunelul de refugiu al santajistilor autentici.

A propos, ca sa raspunda dl Valcov la atatea intrebari, nu trebuie sa ramana neaparat in post, cum ar gandi cineva. Poate sa plece cat de curand si sa raspunda ca persoana privata.

De altfel, sunt convins ca, orice ar raspunde, nu va putea decat sa-l faca inca o data de ras pe Liviu Dragnea si inca o data de plans pe biata doamna Vasilica-Viorica Dancila.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Darius Valcov fisa medicala protestatar, #Darius Valcov cosilier Guvern, #Liviu Dragnea susinere Darius Valcov , #Guvern PSD