A doua incercare: Ceremonia de investire a lui Darius Valcov la Buget, programata pentru joi

Joi, 28 August 2014, ora 08:30 1636 citiri

Darius Valcov ar putea deveni joi, incepand cu ora 11.00, noul ministru delegat pentru Buget.

Investirea sa era programata miercuri dupa-amiaza insa a fost amanata din cauza ca premierul Victor Ponta a intarziat, iar Presedintia a presupus ca nu isi mai sustine propunerea.

Ministrul Bugetului depune pana la urma juramantul - cand are loc evenimentul

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri seara, ca i-a cerut presedintelui Traian Basescu, printr-o adresa, sa mute ceremonia de investire joi dimineata, "cand se trezeste el". Victor Ponta s-a aratat disponbil intre orele 9:00 - 12:00.

Ponta: Basescu ori minte, ori e nebun. Nu dau doi bani pe ce va face

Ponta era asteptat miercuri incepand cu ora 18.00 la Palatul Cotroceni pentru investirea lui Valcov, insa nu a mai ajuns, intrucat s-a intalnit cu Inaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru politica externa, Catherine Ashton. Seful Executivului a intarziat 40 de minute si la adunarea anuala a diplomatiei romane, intrucat se intorcea dintr-o vizita in R.Moldova, astfel ca intregul sau program s-a decalat.

Ceremonia de la Cotroceni a fost astfel amanata.

"Prin anularea prezentei la ceremonia de depunere a juramantului de investitura, domnul presedinte Traian Basescu intelege ca domnul prim-ministru Victor-Viorel Ponta ar putea sa nu mai sustina propunerea domnului Darius-Bogdan Valcov pentru functia de ministru delegat pentru Buget", se arata intr-un comunicat al Administratiei Prezientiale.

Basescu ii cere lui Ponta sa-si asume desemnarea lui Valcov, dupa ce-a vazut raportul SRI despre el

Premierul s-a scuzat ulterior pentru intarzierea de la Palatul Cotroceni, "deoarece vizita la Chisinau s-a prelungit peste program": "Am transmis catre Cotroceni desemnarea vice-premierului Gabriel Oprea pentru a participa la evenimentul de investitura a lui Darius Valcov".

Ceremonie amanata la Cotroceni, in lipsa premierului. Ponta: N-am stat la cafea!

Miercuri seara, presedintele Traian Basescu i-a cerut prim-ministrului Victor Ponta sa-si asume desemnarea lui Darius Valcov ca ministru al Bugetului, subliniind ca acesta i-a dat un raspuns evaziv cu privire la aceasta nominalizare, interpretat ca fiind "o eschiva".

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News