A doua incercare: Ceremonia de investire a lui Darius Valcov la Buget, programata pentru joi

Joi, 28 August 2014, ora 08:30
1745 citiri
A doua incercare: Ceremonia de investire a lui Darius Valcov la Buget, programata pentru joi

Darius Valcov ar putea deveni joi, incepand cu ora 11.00, noul ministru delegat pentru Buget.

Investirea sa era programata miercuri dupa-amiaza insa a fost amanata din cauza ca premierul Victor Ponta a intarziat, iar Presedintia a presupus ca nu isi mai sustine propunerea.

Ministrul Bugetului depune pana la urma juramantul - cand are loc evenimentul

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri seara, ca i-a cerut presedintelui Traian Basescu, printr-o adresa, sa mute ceremonia de investire joi dimineata, "cand se trezeste el". Victor Ponta s-a aratat disponbil intre orele 9:00 - 12:00.

Ponta: Basescu ori minte, ori e nebun. Nu dau doi bani pe ce va face

Ponta era asteptat miercuri incepand cu ora 18.00 la Palatul Cotroceni pentru investirea lui Valcov, insa nu a mai ajuns, intrucat s-a intalnit cu Inaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru politica externa, Catherine Ashton. Seful Executivului a intarziat 40 de minute si la adunarea anuala a diplomatiei romane, intrucat se intorcea dintr-o vizita in R.Moldova, astfel ca intregul sau program s-a decalat.

Ceremonia de la Cotroceni a fost astfel amanata.

"Prin anularea prezentei la ceremonia de depunere a juramantului de investitura, domnul presedinte Traian Basescu intelege ca domnul prim-ministru Victor-Viorel Ponta ar putea sa nu mai sustina propunerea domnului Darius-Bogdan Valcov pentru functia de ministru delegat pentru Buget", se arata intr-un comunicat al Administratiei Prezientiale.

Basescu ii cere lui Ponta sa-si asume desemnarea lui Valcov, dupa ce-a vazut raportul SRI despre el

Premierul s-a scuzat ulterior pentru intarzierea de la Palatul Cotroceni, "deoarece vizita la Chisinau s-a prelungit peste program": "Am transmis catre Cotroceni desemnarea vice-premierului Gabriel Oprea pentru a participa la evenimentul de investitura a lui Darius Valcov".

Ceremonie amanata la Cotroceni, in lipsa premierului. Ponta: N-am stat la cafea!

Miercuri seara, presedintele Traian Basescu i-a cerut prim-ministrului Victor Ponta sa-si asume desemnarea lui Darius Valcov ca ministru al Bugetului, subliniind ca acesta i-a dat un raspuns evaziv cu privire la aceasta nominalizare, interpretat ca fiind "o eschiva".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Preşedinta PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat joi, 18 aprilie, că situaţia candidatului susţinut de PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, ar urma să fie discutată...
#Darius Valcov investit Cotroceni, #Darius Valcov investitura , #ministrul Bugetului