Încă un deputat pleacă din AUR. Ce motive a invocat

Miercuri, 04 Mai 2022, ora 10:45 5416 citiri
Deputatul Daniel Rusu FOTO Facebook/ Daniel Gheorghe Rusu

Deputatul Daniel Rusu şi-a anunţat, miercuri, demisia din grupul parlamentar al AUR şi va activa în continuare ca deputat neafiliat.

"Având în vedere neconcordanţele de tip ideologic şi administrativ care au apărut între subsemnatul şi grupul pe care îl reprezentam, grupul AUR, în calitate de vicelider, vreau să îmi anunţ astăzi ieşirea din grupul AUR şi (...) vreau să vă anunţ că voi rămâne în continuare ca deputat neafiliat, în grupul neafiliaţilor", a spus Rusu în plenul Camerei Deputaţilor.

Daniel Rusu este deputat de Alba, ales pe listele electorale ale AUR. El a ocupat funcţia de vicelider al grupului parlamentar AUR de la Camera Deputaţilor.

Demisiile din AUR încep să curgă

Nu este singurul deputat care a anunțat în ultima perioadă că părăsește partidul.

Deputatul Dănuţ Aelenei a anunţat marţi, 29 martie, că demisionează din grupul parlamentar al AUR şi îşi va desfăşura activitatea ca neafiliat, cerând, totodată, protecţia instituţiilor de specialitate pentru că "a fost ameninţat".

"Nu poţi să conduci o ţară, domnule Simion, dacă în interiorul partidului tău faci lucruri ilegale şi nestatutare. La Constanţa există un număr de 18 înregistrări luate în mod ilegal parlamentarilor AUR, înregistrări transmise, tolerate şi folosite împotriva mea tocmai de conducerea de partid.

În ultimele zile am fost ameninţat verbal că o să fiu călcat de o maşină, dar nu pot demonstra acest lucru. Chiar astăzi asupra mea şi soţiei a avut loc o încercare de atentat pentru care am dovezi.

Drept urmare, în calitate de demnitar român, cer protecţia instituţiilor de specialitate pentru mine şi familia mea, într-un interval de 24 de ore. (...) Din acest moment, îmi voi desfăşura activitatea ca deputat neafiliat în Circumscripţia electorală nr. 14 Constanţa", a declarat Aelenei, în plenul Camerei Deputaţilor.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii
Poza Snyder
Snyder
rank 5
Putin nu mai poate plati ca inainte.
Poza MacGigi
MacGigi
rank 5
Plata in ruble nu avantajeaza membrii partidului AUR :)))