Arme de foc letale, găsite la perchezițiile care i-au vizat pe Daniel Niculae și pe șefii de galerie de la Rapid FOTO

Joi, 14 Martie 2024, ora 15:49
3787 citiri
Arme de foc letale, găsite la perchezițiile care i-au vizat pe Daniel Niculae și pe șefii de galerie de la Rapid FOTO
Daniel Niculae si Victor Angelescu. Foto: Facebook / FC Rapid 1923

Procurorii care anchetează dosarul de constituire a uni grup infracţional organizat care vizează mai mulţi suporteri ai clubului de fotbal Rapid, dar şi pe preşedintele clubului, Daniel Niculae, au găsit, în urma percheziţiilor, materiale pirotehnice, dar şi arme, inclusiv arme de foc letale.

Anchetatorii spun că, prin acţiunile de distrugere a gazonului, a fost pusă în pericol integritatea fizică a mai multor persoane, de la fotbalişti la copii de mingi.

„Cu ocazia efectuării percheziţiilor domiciliare au fost descoperite şi ridicate mai multe materiale pirotehnice, arme de foc letale, arme albe şi sume de bani”, anunţă procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti în urma celor 19 percheziţii domiciliare pe care le-au făcut în Bucureşti şi judeţele Ilfov, Prahova şi Iaşi în dosarul care vizează constituirea unui grup infracţional organizat şi alte infracţiuni.

Anchetatorii precizează că au dispus continuarea urmăririi penale faţă de 17 suspecţi, persoane fizice, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, orice operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor şi distrugere.

„În fapt, s-a reţinut că în cursul anului 2023 pe raza mun. Bucureşti s-a constituit un grup infracţional organizat la care au aderat mai multe persoane şi care avea drept scop introducerea şi folosirea materialelor pirotehnice în incinta stadioanelor de fotbal, în timpul desfăşurării meciurilor, tulburarea ordinii şi liniştii publice prin violenţe asupra bunurilor şi distrugerea suprafeţei de joc prin folosirea materialele pirotehnice, producându-se degradarea gazonului prin explozia materialelor pirotehnice, punând în pericol integritatea fizică a altor persoane (copii de mingi, stewarzi, jucători de fotbal, pompieri, reporteri ş.a.)”, se arată într-un comunicat al Parchetului.

Preşedintele FC Rapid, Daniel Niculae, a fost ridicat de mascaţi joi dimineaţă, a anunţat acţionarul majoritar al giuleştenilor, Dan Şucu, iar conform unor surse judiciare, Niculae are calitatea de suspect. De asemenea, mai multe percheziţii au loc joi în Bucureşti, Prahova, Ilfov, fiind vizaţi membri ai galeriei echipei Rapid, afirmă surse judiciare. Ulterior, Poliîia Capitalei a anunţat că au avut loc 19 percheziţii, 28 de persoane urmând să fie duse la audieri. Acuzaţiile din acest dosar sunt de constituire a unui grup infracţional organizat, distrugere prin incendiere, tulburarea ordinii publice prin violenţă asupra bunurilor, orice operaţiuni cu articole pirotehnice fără drept.

Daniel Niculae, urmărit penal în dosarul introducerii ilegale de materiale pirotehnice pe stadioane
Daniel Niculae, urmărit penal în dosarul introducerii ilegale de materiale pirotehnice pe stadioane
Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au extins urmărirea penală faţă de preşedintele FC Rapid, Daniel Niculae şi faţă de liderul galeriei echipei bucureştene,...
Gestul kosovarului Krasniqi la Constanța, dezaprobat clar de către specialiști
Gestul kosovarului Krasniqi la Constanța, dezaprobat clar de către specialiști
Bogdan Lobonț (46 de ani), antrenorul interimar al giuleștenilor, l-a înlocuit în minutul 60 al meciului cu Farul pe Krasnoqi, dar internaționalul kosovar nu l-a privit pe tehnician și chiar...
#Daniel Niculae, #Rapid, #galerie, #arme letale , #stiri fotbal