Rocada Kovesi-Morar este ilegala, acuza Grebla

Marti, 02 Octombrie 2012, ora 14:41
1995 citiri
Rocada Kovesi-Morar este ilegala, acuza Grebla
Foto: Gorj News

Senatorul PSD Toni Grebla a spus marti ca rocada intre Daniel Morar si Codruta Kovesi este "inadmisibila din punct de vedere legal" si ca procedurile au fost facute "ca pe vremea Ralucai Voda", iar Constitutia "este interpretata cu rea credinta".

"Era previzibil, toata lumea implicata in mersul Justitiei si in politica romaneasca stia de intentia presedintelui si de intentia celor doi, ma refer la dna Kovesi si dl Morar, de a face rocada la momentul potrivit astfel incat sa eludeze prevederile legale cu privire la imposibilitatea exercitarii unui al treilea mandat in aceeasi insarcinare in folosul statului.

Neputand sa faca acest lucru pentru ca nu mai are toate parghiile necesare la indemana, au gasit aceasta solutie, cine pleaca pentru ca si-a terminat mandatul isi desemneaza, ca pe vremea Ralucai Voda, isi desemneaza si un succesor, succesorul la randul lui isi desemneaza de unde pleaca un inlocuitor si uite asa, Constitutia Romaniei este interpretata cu rea credinta, ne batem joc de regulile fundamentale intr-un stat de drept", a declarat senatorul PSD.

Presedintele Comisiei Juridice din Senat a "solicitat autoritatilor puterilor statului implicate in aceasta rocada sa intervina prompt pentru a face ca, efectiv, prevederile legale cu privire la exercitarea a doua mandate in aceeasi institutie, autoritate, putere a statului roman, sa fie efectiv respectate".

Grebla a mai precizat ca in cazul in care institutiile abilitate nu intervin in aceasta problema, e posibil sa "ajungem aproape in situatia Rusiei care schimba presedintele cu premierul" si a sustinut ca "cel care a exercitat in interiorul Parchetelor o functie de conducere, prima functie de conducere timp de doua mandate, nu poate sa faca rocada cu cel care a exercitat practic aceeasi functie de conducere in interiorul Parchetelor, avand o competenta diferita de investigarea unor cauze".

"Dupa parerea mea, o rocada intre situatia celor doi este inadmisibila din punct de vedere legal. Eu nu ma refer la Popescu si la Ionescu, eu spun ca dupa ce au exercitat fiecare cate doua mandate in conducerea Parchetului National si respectiv Parchetului National Anticoruptie, o rocada intre sefii acestor autoritati, institutii, puteri, este imposibila", a mai completat senatorul PSD.

Cat despre o sustinere a celor doi de Bruxelles, social-democratul a spus ca "nu poate sa faca niciun comentariu, deoarece nu are niciun element care sa-l determine sa sustina acest lucru" si a aratat ca "nu crede ca Bruxelles-ul poate sa aiba o alta viziune asupra legii, cu conditia ca sa fie corect si complet informat asupra acestei situatii".

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Grebla rocada Kovesi Morar, #Grebla Morar procuror general , #procuror