Daniel Morar, reclamat la Inspectia judiciara de judecatorii din CSM

Joi, 07 Martie 2013, ora 20:35
3172 citiri
Daniel Morar, reclamat la Inspectia judiciara de judecatorii din CSM
Foto: Ghimpele

Procurorul general interimar Daniel Morar a fost reclamat la Inspectia Judiciara de Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) deoarece a declarat intr-un interviu ca au existat presiuni politice pentru revocarea lui Cristi Vasilica Danilet si a Alinei Ghica.

"Sectia pentru judecatori a CSM a decis joi, in unanimitate, sa sesizeze Inspectia judiciara privind afirmatiile facute de domnul Daniel Morar, prim-adjunct al procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, in interviul publicat in Revista 22 din data de 5 martie 2013 daca prin aceste afirmatii: a fost afectata independenta sistemului de justitie, a judecatorilor si procurorilor; s-au incalcat normele Codului deontologic al judecatorului si procurorului; a avut o conduita necorespunzatoare in calitatea sa de prim-adjunct al procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie sau daca a savarsit o abatere disciplinara (art. 97 alin. 1 din Legea 303/2004)", se arata intr-un comunicat de presa remis Mediafax si citat de Antena 3.

Daniel Morar a declarat in acel interviu ca au existat presiuni politice asupra CSM in privinta revocarii celor judecatorilor Vasilica Danilet si Alina Ghica.

"Categoric a existat presiune politica asupra CSM, dar nu asupra adunarilor generale ale judecatorilor. Ce presiune politica a fost pe cei de la Valcea? Presiuni politice au existat asupra judecatorilor de caz, asupra procurorilor DNA, nu pe ei. N-am auzit ca la Valcea sau la Dragasani sa se judece vreun caz extraordinar in care sa se faca presiuni politice. Exista presiuni politice, dar ei sunt platiti tocmai ca sa nu raspunda acestor presiuni, sunt platiti sa aiba o atitudine corecta si sa nu fie influentati de lucrurile astea", a spus Morar in interviul acordat Revistei 22.

Daniel Morar: CSM este acum unul incolonat, extrem de comod pentru puterea politica

De asemenea, procurorul general a adaugat ca exista un interes politic pentru a exista un CSM incolonat.

"Da, e o miza politica. Nu stiu daca politicienii in mod direct ii influenteaza sau nu. Dar eu vad atitudinile lor. Nu vad nicio atitudine diferita acum, cand este cercetat d-l judecator Neacsu de catre DNA, fata de cea de pe cand era cercetata d-na Huza. Atunci s-a revoltat intregul CSM, acum ii vad protestand pe la televiziuni pentru ancheta. L-am auzit ieri pe unul dintre membrii CSM? Unde s-a ajuns? Avem doi membri ai CSM cercetati? Si? E treaba dvs.? E treaba procurorilor si a judecatorilor de caz, nicidecum a unui membru CSM", a mai declarat Daniel Morar.

Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Filiala Vaslui a PNL și-au adus tot efectivul la Biroul Electoral Județean (BEJ) Vaslui, pentru depunerea oficială a candidaturii lui Nelu Tătaru la conducerea Consiliului Județean Vaslui....
Surpriză la o primărie din România. Doi soți candidează unul împotriva celuilalt: ”N-am crezut că poate să aibă atâta nebunie”
Surpriză la o primărie din România. Doi soți candidează unul împotriva celuilalt: ”N-am crezut că poate să aibă atâta nebunie”
O situație cu totul atipică a apărut în cursa electorală pentru primăria Gogoșu din Mehedinți. Actualul primar candidează pentru un nou mandat, însă are un rival la care nu se aștepta....
#Daniel Morar reclamat CSM, #Daniel Morar inspectia judiciara, #Daniel Morar revocare Danilet Ghica , #procuror